Președintele Donald Trump este chemat în fața judecătorului. El va fi supus unei audieri sub jurământ chiar înainte de Crăciun. Acesta e vizat într-un proces deschis de o tânără care îl acuză de agresiune sexuală după ce l-a acuzat de alte fapte comise în timpul campaniei sale din 2016.

Judecătoarea Jennifer Schecter  din New York a declarat săptămâna aceasta că Trump trebuie să se supună unei audieri până pe 23 decembrie.  Tânăra, pe numele ei Summer Zervos, a spus că Trump a sărutat-o și a atins-o deși ea nu a fost de acord cu astfel de gesturi.

Asta s-a întâmplat în anul 2007, când a solicitat sfaturi în carieră. Tânăra susține că ar fi fost defăimată de Donald Trump în timpul campaniei din 2016, când acesta a spus că tânăra a mințit. Summer Zervos solicită daune emoționale și daune financiare, potrivit ABC.

Președintele, chemat în fața judecătorului

Avocata lui Trump, Alina Habba, a declarat că este „complet ridicol” să credem că ar putea avea loc o declaratie pe proprie raspundere înainte ca Zervos să predea documentele solicitate: „Cum putem, ca avocați ai apărării, să oferim orice fel de declarație pe proprie răspundere de calitate atunci când nu avem toate dosarele medicale?”

După hotărârea judecătoarei Schecter, Habba a spus că „Doamna  Zervos trebuie să respecte directiva instanței și să producă toate dovezile relevante și remarcabile. Între timp, îl vom apăra cu putere pe președinte împotriva acestui proces frivol”.

Trump susținuse înainte de a părăsi Casa Albă că Zervos nu-și poate urmări cazul, deoarece un președinte în funcție nu poate fi dat în judecată, dar instanța a spus în martie că problema a devenit discutabilă atunci când actualul președinte Joe Biden a preluat funcția.

Zervos susține că asaltul a avut loc la doi ani după apariția ei în emisiunea de televiziune The Apprentice. Ea susține că Trump a sărutat-o ​​cu forța la un interviu ce a avut loc în Trump Tower din Manhattan la începutul lunii decembrie 2007 și apoi a pipăit-o agresiv câteva săptămâni mai târziu, la o cină profesională din Los Angeles.

Donald Trump, acuzat de mai multe femei

Donald Trump a respins afirmațiile lui Zervos și a numit cazul ei ca fiind motivat politic. Asta după ce, în dosarele instanțelor, Zervos a menționat că este republicană.

Totodată, în documentele judiciare legate de caz, Zervos spune că a contactat Fox News cu privire la presupusul atac din august 2015, însă presa a ignorat-o. De asemenea, ar fi contactat mai mulți avocați pentru a lua măsuri legale în 2011, inclusiv avocata pentru drepturile femeii Gloria Allred – care a reprezentat-o și apoi s-a retras din caz fără explicații.

Summer Zervos a fost una din femeile care l-au acuzat pe Trump de abateri sexuale în săptămânile premergătoare alegerilor prezidențiale din 2016. Fostul cronicar al revistei Elle, E. Jean Carroll, îl dă în judecată pe Trump pentru defăimare, după ce a negat că a violat-o în magazinul Bergdorf Goodman din Manhattan, la mijlocul anilor ’90.

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp