Anul 2020 a fost o încercare din toate punctele de vedere, ne-a dat viețile peste cap. Totuși, începerea unui nou an nu înseamnă că ne putem baza pe o etapă diferită, lipsită de reguli și griji. Iată ce prevăd experții că se va întâmpla în 2021.

Previziunile experților pentru anul 2021

Anul 2021, în contextul pandemiei cu COVID-19, va depinde de ce au avut oamenii de învățat din experiențele de până acum. Multe scenarii depind de soluțiile medicale, precum vaccinul, însă noul an va fi conturat și de seriozitatea cu care oamenii respectă regulile sanitare impuse, scrie Huffpost, citat de doctorulzilei.ro.

Normalitatea va continua să fie afectată, deși se va găsi un vaccin eficient. Vești promițătoare au venit din partea companiei Pfizer, care promovează un vaccine cu o eficacitate de 90%.

Ce ne așteaptă în 2021, în contextual pandemiei

Deși un vaccin va ușura considerabil problema pandemiei și va încetini răspândirea virusului, nu va fi o soluție imediată, spun experții în domeniu.

Acest fapt este cauzat de rata de vaccinare, întrucât nu toate persoanele vor fi vaccinate concomitent. Este nevoie de o imunitate de grup de peste 70% pentru a diminua considerabil răspândirea virusului. Acest lucru înseamnă că o populație întreagă trebuie să beneficieze de vaccin simultan, pentru a obține o imunitate de peste 70% care să oprească răspândirea virusului.

Purtarea  măștilor de protecție va fi esențială

Măsurile de siguranță, precum purtarea măștilor, nu o să dispară. Momentan, purtarea măștii și distanțarea socială sunt cele mai eficiente metode de a diminua răspândirea virusului.

În lipsa unei imunități de grup și a unui vaccin disponibil publicului larg, experții atrag atenția că masca va fi în continuare esențială. Anul 2020 ar fi arătat complet diferit, dacă măsurile de siguranță impuse erau respectate corespunzător, consideră specialiștii.

Vaccinul pentru copii este la fel de important ca cel pentru adulți. Studiile pentru găsirea unui vaccin eficient, în rândul copiilor, au început foarte târziu. Spre deosebire de vaccinul pentru adulți, cel pentru copii va fi disponibil mai târziu, ceea ce va pune în pericol diminuarea răspândirii virusului. Sursa: doctorulzilei.ro


Pentru prima oara de la divorț, Cornel Ilie vorbește despre „cealaltă” femeie. Seamănă cu Lidia Buble?

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri