Prietenia între mame. Benefică pentru copii

Prietenia între mame. Benefică pentru copii
Orice ar citi o tânără mamă despre creșterea copilului, experiența altei mame poate fi de mare ajutor. Mamele prietene sunt benefice pentru copii.

Este mai ușor să cauți pe Internet, decât să te consulți cu cineva care te-ar putea ajuta.

În cazul tinerelor mame, specialiștii spun că este benefic pentru copii dacă mamele devin prietene și își împărtășesc experiențele.

Prietenia între mame. Benefică pentru copii

Un copil aduce multă bucurie în familie, dar creșterea bebelușului nu este usoară. De aceea, orice ajutor este binevenit. Dacă nu este vreo bunică prin preajmă, altă mămică ar putea fi de ajutor, spun specialiștii.

Când ai o prietenă aproape, care este și ea mama la rândul ei, este mai ușor să crești un copil. Împărtășesc experriențele, soluțiile găsite în diverse situații.

În trecut, întreaga comunitate dădea o mână de ajutor unei familii în care se năștea un copil. Astăzi, este important să avem ajutoare, mai ales prietene care sunt și ele mame.

O prietenă care are copil vă poate ajuta cu un sfat, o vorbă bună. Să nu vă fie teamă să recunoașteți atunci când vă simțiți copleșită și să le cereți sfaturi legate de dificultățile pe care le întâmpinați.

Prietenia dintre mame. Poate fi de folos

Atunci când vă simțiți colpeșite, epuizate, că aveți nevoie de o pauză, este bine să aveți o persoană care vă poate asculta, care vă poate fi alături.

Odată ce un vechi prieten devine părinte s-ar putea ca acest lucru să vă reîntărească prietenia, spun specialiștii.

Important este să nu forțăm absolut nimic și să lăsăm lucrurile să se desfășoare în mod natural.

Nu toți prietenii voștri vor fi de acord cu stilul vostru de creștere a copilului, dar nici voi cu ale lor. Din acest motiv, încercați să fiți toleranți. Poate că practicile prietenilor voștri vă vor ajuta ceva ani mai târziu, așa că păstrați-vă mintea deschisă și nu judecați.

În timp, copiii cresc și prietenia lor devine importantă, prietenia dintre mame va da roade, spun specialiștii. Ajutați mămicile din comunitatea voastră ori de câte ori au nevoie, iar acest lucru vă va asigura prietenii trainice și frumoase.

În plus, favorurile se întorc tot timpul. Pare banal, dar nu este. Simplul fapt că alegem să avem grijă de copilul unei mămici atunci când ea merge să se tundă ar putea fi un gest special, pe care aceasta să îl aprecieze enorm și în cele din urmă să se clădească o frumoasă relație.


Lucia Hossu-Longin, noi mărturii din comunism. ”Lăcrimez de fiecare dată”

Recomandarile noastre