Prima nuntă regală din 2023. La Palatul Sultanului din Brunei a fost petrecere cu fast

Prima nuntă regală din 2023. La Palatul Sultanului din Brunei a fost petrecere cu fast
Nunțile regale sunt întotdeauna fascinante. În plus, fiecare țară vine cu propriile obiceiuri. La prima nuntă regală din acest an, s-au căsătorit doi verișori primari, cu binecuvântarea tatălui miresei.

Fiica sultanului din Brunei, prințesa Azemah, s-a căsătorit cu verișorul ei primar, prințul Bahar ibni Jefri Bolkiah, în cadrul unor festivități fastuoase care au durat timp de o săptămână. Așa cum era de așteptat pentru una din cele mai importante case regale de pe planetă, nunta regală a fost, din toate punctele de vedere, extravagantă, iar mirii au schimbat mai multe ținute, în timp ce au participat la diverse ceremonii.

Nunta de o săptămână a început cu „pudrarea” regală

Mireasa, prințesa Azemah de Brunei, în vârstă de 38 de ani, și noul ei soț, prințul Bahar ibni Jefri Bolkiah, au avut parte de diverse ceremonii la reședința oficială a tatălui ei, Istana Nurul Iman, în Bandar Seri Begawan, la începutul acestei luni, după ce miliardarul sultan al Bruneiului,  Hassanal Bolkiah, în vârstă de 76 de ani, și-a dat binecuvântarea oficială. Astfel, săptămâna nunții regale a început pe 11 ianuarie cu ceremonia de „pudrare” regală.

Ceremonia tradițională – care a avut loc la Balai Singgahsana Indera Buana de pe terenul palatului sultanului – presupune ca familia cuplului să îi binecuvânteze mirii cu puterea orezului colorat și să le frece mâinile cu uleiuri parfumate pentru a le ura succes în noua lor viață de cuplu, arată Daily Mail.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mateen (@tmski)

Pentru acest eveniment, mireasa a strălucit într-o rochie lungă de culoare roz fuchsia și a purtat bijuterii aurii, alături de o coroană impozantă. După ceremonia de „pudrare”, cuplul a avut parte de o ceremonie religioasă islamică la Moscheea Omar ‘Ali Saifuddien, care este unul dintre reperele naționale ale Bruneiului.

Mirele i-a jurat credință prințesei în fața bărbaților familiei, în lipsa ei

În cadrul ceremoniei mirele și-a recitat jurămintele în fața unui grup de participanți format numai din bărbați, inclusiv a sultanului, care a acționat ca reprezentant al fiicei sale la nuntă. După ce și-au unit destinele oficial, și în fața divinității, sultanul Bruneiului a organizat și o recepție la reședința sa, pentru invitați.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Royal Families (@coutureandroyals)

Pentru acest eveniment, Azemar a strălucit într-o rochie de culoarea fildeșului cu mâneci lungi și fustă – sirenă, de aceeași culoare. Mireasa și-a ținut părul ascuns în mare parte sub un voal strălucitor asortat și și-a completat look-ul cu o diademă argintie și un buchet strălucitor de flori false. Soțul ei s-a asortat perfect cu ținuta ei, purtând o uniformă militară albă. În fotografiile oficiale, mirele a luat în brațe și o pisică.

Fratele prințesei Azemah, prințul Abdul Mateen, a distribuit mai multe imagini din timpul nunții de o săptămână, pe contul său de Instagram, scriind: „(Sunt) atât de fericit pentru cea mai dragă soră mai mare a mea și BJB”.

Sultanul Bruneiului – cel mai longeviv monarh în viață

Prințesa Azemah este a cincea fiică a sultanului Bruneiului. Anul trecut, sora mai mică a miresei, Fadzillah Lubabul, s-a căsătorit cu Awang Abdullah Nabil Mahmoud Al-Hashim. Absolventă a Universității Kingston, prințesa Fadzillah este al nouălea dintre cei 12 copii ai sultanului, căpitanul echipei naționale de netball din Brunei și militantă pentru sănătate.

În urma decesului reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în septembrie anul trecut, sultanul Bruneiului a devenit cel mai longeviv monarh în viață din lume.

Sursa foto: Instagram

Recomandarile noastre