Expedierea ajutoarelor sociale a fost prima reacție a fraților Andrew și Tristan Tate după ce victimele lor i-au acuzat de intimidare. Așa cum a postat un internaut pe X/ Twitter, trusele de igienă „includ elemente esențiale cum ar fi săpun, periuțe de dinți și articole sanitare pentru a promova curățenia și a preveni bolile. Păturile joacă un rol crucial, mai ales în anotimpurile mai reci, asigurând că persoanele au căldură și confort adecvat”.
De altfel, frații Tate au oferit sprijin printr-o serie de programe în multe țări din întreaga lume, mai arată acesta. La fiecare acțiune caritabilă de acest fel, cei doi și-au „mediatizat” faptele prin intermediul influencerilor la care apelează deseori.
Reacția lui Andrew Tate după ce victimele sale l-au acuzat de intimidare
Informația privind trimiterea ajutoarelor în Africa vine imediat după ce au apărut noi detalii despre victimele lui Andrew Tate. Conform avocaților femeilor citați de Daily Mail, acestea sunt supuse intimidării și hărțuirii de către influencer și adepții săi, în încercarea fi reduse la tăcere.
Într-o conferință de presă susținută la București, avocații – care reprezintă echipe juridice din SUA și Marea Britanie – au spus că doresc să ia o „poziție unită” împotriva lui Tate și a adepților săi și să abordeze „încercările în curs de a le reduce la tăcere pe victimele care vorbesc (despre ei)”.
Andrew Tate, 36 de ani, fost kickboxer profesionist, este acuzat de viol, trafic de persoane și constituirea unei grupări infracționale pentru exploatarea sexuală a femeilor. O adevărată vedetă online, influencerul are 8 milioane de urmăritori pe platforma de socializare X / Twitter.
Una dintre echipele juridice, McCue Jury & Partners, reprezintă femeile care îl dau în judecată Tate în Marea Britanie pentru acuzații de viol și agresiune fizică. National Centre on Sexual Exploitation’s Law Centre și Laffey Bucci & Kent reprezintă alte femei, „martori cheie” ai procesului din România, pe care Tate le-a dat în judecată în SUA pentru defăimare.
Patru britanice îl acuză pe Andrew Tate de viol
Conform sursei citate, patru femei l-au reclamat pe Andrew Tate autorităților din Marea Britanie pentru presupuse violențe sexuale și abuz fizic, dar Serviciul de Procuratură al Coroanei a decis să nu-l judece. Ulterior, femeile au apelat la crowdfunding pentru a-și acoperi costurile judiciare în timp ce au deschis un proces civil împotriva lui.
„Ne-am prezentat dovezile despre actele oribile de violență pe care le-am îndurat și am așteptat acțiuni. Dar patru ani mai târziu ni s-a spus că autoritățile britanice nu-l vor trimite în judecată”, afirmă victimele pe pagina campaniei lor, care până acum a strâns 30.000 de lire sterline dintr-o țintă de 50.000 de lire sterline. „Este singura cale care ne rămâne să-l tragem la răspundere”, mai arată femeile.
Amintim că, într-un comunicat de presă, luna trecută, Andrew Tate a descris acuzațiile femeilor din Marea Britanie ca fiind „răutăcioase și neadevărate”. Reprezentantul Jury & Partners a declarat, joi, că acel comunicat de presă al lui Tate „a fost plin de declarații inexacte și înșelătoare”.
„Tate a susținut că nu există niciun caz în Regatul Unit împotriva lui și că firma a sugerat medierea prin compensare financiară, a spus firma de avocați. Din nefericire pentru domnul Tate, în Marea Britanie există o cerere legală împotriva lui. I-am spus clar lui Tate că orice înțelegere ar trebui să conțină o recunoaștere a răspunderii”.
Frații Tate, inculpați în România
Într-un caz separat, procurorii români l-au inculpat oficial pe Tate, în iunie, împreună cu fratele său Tristan și două românce. Toți patru au fost arestați la sfârșitul lunii decembrie 2022 și au negat acuzațiile împotriva lor.
Pe de altă parte, National Centre on Sexual Exploitation’s Law Centre, care reprezintă femei martore în dosarul din România, a transmis că, de când anul trecut, vila fraților a fost percheziționată de autorități, aceștia și asociații lor „au hărțuit și amenințat cu răutate clientele noastre”.
Mai mult, în iulie, frații Tate au dat în judecată o femeie din Florida, pe părinții ei, dar și pe o altă femeie care a locuit la în casa lor de lângă București și pe un prieten al acesteia. Frații Tate au susținut că aceasta din urmă i-a acuzat în mod fals că ar fi sechestrat-o în România și acum caută să obțină despăgubiri de milioane prin procesul intentat în Palm Beach.
Avocata Jillian Roth, de la Laffey, Bucci & Kent, a spus că procesul „a fost intentat doar cu intenția de a intimida, a hărțui și de a se răzbuna împotriva femeilor care s-au prezentat pentru a vorbi despre cum au fost abuzate. Aceste femei sunt foarte speriate, sunt îngrozite. Au fost amenințate, au venit oameni la locul lor de muncă”.
Andrew Tate a susținut în repetate rânduri că procurorii din România nu au probe împotriva lui și că există o conspirație politică menită să-l reducă la tăcere. El a fost interzis anterior pe diverse rețele sociale pentru că exprima opinii misogine și discursuri instigatoare la ură. Săptămâna trecută, un tribunal de la București a decis să reducă restricțiile geografice asupra Tate, ceea ce înseamnă că poate călători oriunde în România, dar nu poate părăsi țara.
Sursa foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook