Prima vedetă vaccinată anti-COVID-19. Cum este posibil?

Prima vedetă vaccinată anti-COVID-19. Cum este posibil?
O vedetă din România este printre cei care s-au imunizat deja împotriva noului coronavirus. ”O înţepătură ca la albinuţe, cum le spunem la copii”, a povestit vedeta.

Sunt discuții nesfârșite despre vaccinul anti-COVID-19: cine îl face, când îl face, pe cine afectează. Printre primii care au fost vaccinați împotriva virusului a fost și o vedetă.  Cum este posibil?

O vedetă a făcut deja vaccinul anti-COVID-19

A șomat anul trecut pentru că pandemia a oprit concertele și evenimentele și s-a apucat de învățat. Alexandru Vasilache, solistul trupei Jukebox (47 de ani) a postat adeverința prin care arăta fanilor că s-a vaccinat. Postarea a fost ștearsă de rețeua de socializare din motiv că se vedea seria cărții de identitate.

Artistul este absolvent al Facultăţii de Medicină Generală și s-a apucat de învățat după ce tot anul trecut nu a avut concerte. A promovat examenul de rezidențiat, iar acum este medic rezident la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Capitală. Așa se face că a fst vaccinat anti-COVID-19, la fel ca și celelalte cadre medicale din institut, scrie capital.ro.

Alex Vasilache, după vaccinare

Simpaticul Alex Vasilache a povestit cum s-a simţit după ce s-a vaccinat şi cum a luat decizia de a se imuniza.

“Sunt un pic obosit că m-am trezit foarte devreme astăzi. Sunt de la 5 în picioare. Experienţa nu este diferită faţă de orice alt vaccin pe care majoritatea populaţiei din România l-a făcut, având în vedere că noi suntem o ţară în care schema de vaccinare obligatorie este destul de bogată. Şi atunci, cine şi-a făcut măcar un vaccin gripal sau împotriva hepatitei B, sigur ştiu despre ce e vorba. O înţepătură ca la albinuţe, cum le spunem la copii. După aia s-ar putea înroşi la locul acela sau să te jeneze un pic sau să te simţi un pic mai moleşit a doua zi, dar nimeni din cei care îi cunosc, îmi sunt colegi sau care s-au vaccinat nu au avut aşa ceva”, a povestit medical-artist.

Era obligat să se vaccineze? ”Decizia de vaccinare este una personală. Prin natura faptului că sunt rezident de Boli infecţioase, am beneficiu de a avea acces la informaţii de primă mână, de la profesorii noştri de boli infecţioase. Cu toţii susţin că una din şansele de a ieşi din pandemia asta, de a ne recăpăta vieţile de dinainte este ca aproximativ 80% din populaţie să fie vaccinată”, a explicat Alex Vasilache, citat de capital.ro.

Alex Vasilache, acuzat că ar fi fost plătit să se vaccineze

Într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare, cântăreţul se plânge că Facebook i-a şters poza în care îşi arăta adeverinţa de vaccinare, din cauză că se putea vedea acolo şi seria sa de buletin.

“Cel mai mult îmi pare rău pentru mesajele de la voi: atât cele de bine cât şi alea cu “te-au plătit”. Până data viitoare, aveti grijă de voi şi de ai voştri şi, mai ales, fiţi blânzi şi toleranţi unii cu ceilalţi”, scrie Alex Vasilache în mesajul său. Foto: Facebook


Un cântăreț strigă: Nu am intrat în Capitoliu cu „toți acei nebuni”!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre