Prințul Andrew, exclus de fratele său și de nepot de la o ceremonie importantă. Presiunile au fost mari

Prințul Andrew, exclus de fratele său și de nepot de la o ceremonie importantă. Presiunile au fost mari
Cu acuzații de abuz sexual și chiar viol, „soluționate” prin plata unor daune, prințul Andrew nu este cel mai binevenit în viața familiei regale britanice. El a fost nevoit să se retragă, ieri, de la ceremonia Ordinului Jartierei.

„Charles și William au făcut presiuni asupra reginei în legătură cu prezența sa”, s-a spus, existând inclusiv temeri că ar putea fi huiduit. Surse citate de Daily Mail dezvăluie însă că prințul Andrew „vrea să i se restabilească statutul de Alteță Regală și să revină la îndatoririle regale”.

Prințul Andrew, în vârstă de 62 de ani, a fost lipsit de îndatoririle sale oficiale în ianuarie, în timp ce se pregătea să plătească o înțelegere către Virginia Giuffre, cea care l-a acuzat de abuz sexual și viol  în cadrul rețetei Epstein, când ea era minoră, având doar 17 ani.

Prințul Andrew ținut pe tușă de fratele său și de nepot

Într-o răsturnare de situație de ultim moment, prințul a renunțat să mai participe la evenimentele publice ale ceremoniei anuale de la Windsor. Membrii familiei regale s-au temut de reacția publicului la vederea prințului căzut în dizgrație îmbrăcat în uniforma oficială.  Andrew a devenit colonel al Grenadier Guards în urmă cu cinci ani, după ce tatăl său s-a retras din viața publică.

Chiar dacă prințul Andrew, căzut în dizgrație, s-a retras în mod dramatic de la apariția publică de la Castelul Windsor, se știe că acesta face presiuni pentru a reveni la îndatoririle regale, dar prințul Charles și prințul William au îndemnat-o pe regină să nu cedeze. Se spune că ducele de York a făcut presiuni asupra mamei sale de 96 de ani pentru ca fostul său statut să fie restabilit și să i se permită să revină la evenimentele oficiale.

Judecătorul a luat o decizie fără precedent în dosarul de abuz al prințului Andrew

De asemenea, el dorește ca rolul său ceremonial de colonel al Grenadier Guards să fie restabilit – și să continue să poarte jacheta cu cifrul și motto-ul regimentului – și face presiuni pentru ca fiicele sale, Beatrice și Eugenie, să fie numite regale active, în timp ce prințul Charles încearcă să reducă numărul persoanelor cu drept și atribuții în monarhie.

Relație preferențială cu Regina

În ciuda acestui fapt, prințul Andrew rămâne al nouălea în linia de succesiune la tron – și consilier de stat – ceea ce înseamnă că va ține locul reginei în cazul în care aceasta este în incapacitate de muncă, iar Charles și William sunt în străinătate. Prințul Andrew locuiește în incinta Castelului Windsor și se spune că are contacte zilnice cu mama sa. Cei doi au o relație apropiată. La câteva săptămâni după ce l-a deposedat de titlurile sale, regina i-a cerut să o însoțească la slujba de pomenire a prințului Philip de la Westminster Abbey în martie, unde prințul și-a condus mama la altar într-un moment extrem de simbolic.