Prințul Andrew se grăbește să-și vândă moșia din Elveția. Regina-mamă nu-i mai dă bani

Prințul Andrew se grăbește să-și vândă moșia din Elveția. Regina-mamă nu-i mai dă bani
Prințul Andrew încearcă să forțeze vânzarea cabanei sale de schi elvețiene în valoare de 17 milioane de lire sterline pentru a strânge bani necesari la plata cheltuielilor sale juridice în creștere, în timp ce luptă împotriva acuzațiilor de abuz sexual făcute, în America, de Virginia Roberts.

Potrivit The Mirror, Ducele de York încearcă să accelereze vânzarea proprietății de lux, deoarece mama sa, Regina Elisabeta II, nu îl mai susține financiar pentru plata  onorariilor avocaților.

Andrew a cumpărat Chalet Helora, o cabană de schi cu șapte dormitoare, în stațiunea de lux elvețiană Verbier, împreună cu fosta sa soție Sarah Ferguson, în 2014, pentru 16,6 milioane de lire sterline.  Anul trecut, s-a aflat că Andrew vinde proprietatea. Iar acum se dă peste cap să grăbească tranzacția, scrie Daily Mail.

Ducele trebuie să găsească fonduri pentru a-și plăti echipa de avocați americani în timp ce se luptă cu revendicările făcute de Virginia Roberts. Aceasta susține că prințul a întreținut relații sexuale cu ea de trei ori după ce a fost traficată de pedofilul Jeffrey Epstein, în perioada în care era minoră, având doar 17 ani. Roberts susține că nu numai că a fost abuzată de Epstein și de iubita lui, Ghislaine Maxwell, dar că au și „traficat-o” către prietenul lor, prințul Andrew.

Prințul Andrew a negat în mod constant acuzațiile, însă se pregătește pentru ce e mai rău. După audierile avocaților de săptămâna trecută, a reieșit că prințul Andrew s-ar putea înțelege în afara instanței cu Roberts pentru a evita ca speța să ajungă, totuși, în fața judecătorilor, într-un proces de fond.

Mama nu-i mai dă bani prințului Andrew

Vorbind despre presupusa accelerare a vânzării cabanei sale, o sursă a declarat pentru The Mirror: „Este vremea crizei pentru Andrew pe mai multe fronturi. El suportă toate costurile, așa că trebuie să strângă bani rapid pentru a plăti facturile care cresc pe zi ce trece”.

Ziarul a susținut, de asemenea, că regina nu îl va ajuta pe prințul Andrew să plătească nimic din ce are legătură cu Virginia Roberts, nici despăgubiri, nici onorarii pentru avocați. Când vânzarea este finalizată, ducele nu va mai deține nicio proprietate.

În cazul în care judecătorul Kaplan decide că procesul intentat de Virginiei Roberts ar trebui să fie judecat complet, cei din interior au spus că opțiunea de a se găsi o soluție în afara instanței „rămâne în picioare”.  Momentan, Palatul Buckingham a refuzat să comenteze, situația descriind-o drept „o chestiune juridică în curs”.