Prințul Harry și Meghan Markle se întorc la muncă. Au părăsit conacul pentru „o mare aventură”

Prințul Harry și Meghan Markle se întorc la muncă. Au părăsit conacul pentru „o mare aventură”
De când s-au mutat în California, și a trecut deja mult timp de atunci, ducii de Sussex nu au părăsit conacul pe care l-au cumpărat. Acolo au stat pe durata pandemiei, au avut grijă de micul Archie. Între timp, a venit pe lume și sora lui, Lilibet. Părinții se simt acum încrezători pentru a ieși din cuib.

Prințul Harry și Meghan Markle se întorc la muncă. Au făcut-o, oficial, joi. Omid Scobie, autorul cărții lor biografice, Finding Freedom, a declarat că ducele și ducesa de Sussex fac prima lor călătorie publică de când s-au mutat în California. Ei au ajuns la New York unde au întâlniri cu primarul Bill de Blasio și cu guvernatorul Kathy Hochul la One World Observatory, anunță Daily Mail.

Scobie a scris pe Twitter: „Prințul Harry și ducesa Meghan își vor începe aventura la New York mâine dimineață, 23 septembrie, când se vor alătura primarului NYC @BilldeBlasio și @GovKathyHochul pentru o vizită la 8:00 la Observatorul @OneWorldNYC”. Observatorul este situat la etajele 100-102 ale One World Trade Center, care este cea mai înaltă clădire din America și clădirea principală a complexului World Trade Center reconstruit.

De la New York, Harry, în vârstă de 37 de ani, și Meghan, în vârstă de 40 de ani, au transmis, de asemenea, din Central Park pentru evenimentul Global Citizen Live sâmbătă, în timp ce își continuă activitatea cu liderii mondiali în căutarea echității globale a vaccinurilor pentru a pune capăt Covid-19.

În luna mai, ducele si ducesa de Sussex au acționat în calitate de președinți ai campaniei Vax Live, care „își propune să inspire încrederea în vaccinuri la nivel mondial și să contribuie la obținerea vaccinurilor COVID-19 de către toată lumea” – potrivit Global Citizen. Evenimentul face parte dintr-o serie de spectacole organizate în orașe la fel de variate ca Londra și Lagos de către organizație, urmând să cânte artiști precum Ed Sheeran, Sir Elton John, Kylie Minogue, Metallica și Coldplay.

Ducii, activiști pro vaccin și pentru echitate socială

Campania Global Citizen Live solicită țărilor G7 și Uniunii Europene să împartă cel puțin un miliard de doze de vaccin Covid-19 cu cei mai nevoiași și susține cererile de renunțare la drepturile de proprietate intelectuală ale vaccinului. Harry a spus: „Trebuie să ne uităm dincolo de noi cu empatie și compasiune pentru cei pe care îi cunoaștem și pentru cei pe care nu-i cunoaștem.  Trebuie să capacităm toată umanitatea și să ne asigurăm că nicio persoană sau comunitate nu este lăsată în urmă”.

Amintim că pentru a marca cea de-a doua zi de naștere a fiului lor Archie, în mai, cuplul a făcut apel la cei care doresc să sărbătorească aniversarea pentru a dona bani cu ajutorul cărora se vor plăti vaccinările Covid în țările defavorizate. Ieșirea de acum marchează prima ocazie în care duo-ul a apărut în public împreună de când s-a retras din funcțiile regale și s-a mutat în California, anul trecut. Este de așteptat ca să nu își ducă și copiii la evenimente, mai scrie Daily Mail.

Prințul Harry și Meghan Markle se întorc la muncă

După asaltul asupra  Congresului SUA din ianuarie, Harry a criticat companiile de social media pentru „predilecția” lor spre dezinformare.  YouTube a fost nominalizat în mod repetat pentru găzduirea falsurilor. Harry a declarat pentru Harpers Bazaar:

„Este larg recunoscut faptul că rețelele sociale au jucat un rol în genocidul din Myanmar și au fost folosite ca vehicul pentru a incita la violență împotriva poporului rohingya, care este o problemă a drepturilor omului. Și în Brazilia, rețelele de socializare au oferit o pistă pentru dezinformarea care a adus în cele din urmă distrugerea Amazonului, care este o problemă de mediu și de sănătate globală”.

Amintim că în ianuarie anul trecut, Avaaz, cea mai mare mișcare de activism online american, a constatat că algoritmul YouTube promovează videoclipuri care resping realitatea schimbărilor climatice provocate de om. Multe dintre aceste videoclipuri au fost însoțite de reclame, ceea ce înseamnă că site-ul efectiv „monetizează” negarea încălzirii globale, se arată în raport.

YouTube a fost, de asemenea, printre platformele acuzate de răspândirea unor pretenții false de fraudă înainte de alegerile din SUA. A atras critici similare în timpul alegerilor din 2020 din Myanmar, după ce s-au răspândit videoclipuri pe platformă care pretindeau interferență electorală.

Meghan Markle iubește New York-ul

În timpul vizitei, Harry și Meghan se vor întâlni cu primarul de Blasio și soția sa, prima doamnă din New York, cu scriitoarea și activista Chirlane McCray, și fiul lor Dante de Blasio.

Vizita la New York marchează reîntoarcerea la muncă pentru ducele și ducesa, care și-au luat câteva luni libere după nașterea fiicei lor Lilibet, în luna mai. În ultimii ani, Meghan a făcut mai multe excursii la New York pentru a-și vizita prietenii.

Mai mult, ducesa a sărbătorit nașterea iminentă a primului său fiu Archie, zburând la New York cu avionul privat în 2019. Au participat aproximativ 20 de prieteni, inclusiv Serena Williams și Amal Clooney. Câteva luni mai târziu, a vizitat statul din nou pentru a-și susține prietena apropiată, Serena Williams, în finala US Open.

Sursa foto: Instagram