Prințul William pleacă în America. Ultima lui apariție a lăsat lumea cu gura căscată

Prințul William pleacă în America. Ultima lui apariție a lăsat lumea cu gura căscată
Prințul William avertizează că trăim „cel mai important timp din istoria omenirii”, în timp ce a avut cea mai elegantă apariție publică, într-o ținută inspirată din agentul 007. El a îmbrăcat o jachetă de catifea verde, însoțind-o pe soția sa, Kate Middleton pe covorul verde, la prima ceremonie de acordare a premiului Earthshot.

Ducele și ducesa de Cambridge, ambii în vârstă de 39 de ani, au mers împreună spre ceremonia de la Palatul Alexandra pentru cel mai ambițios premiu de mediu din istorie. S-a acordat 1 milion de lire sterline celor cinci câștigători. Prințul William a renunțat la smokingul negru obișnuit pentru astfel de evenimente.

El s-a îmbrăcat într-o ținută inspirată din aparițiile celebrului agent 007. A asortat pantalonii închiși la culoare cu o maletă neagră, peste care a îmbrăcat o jachetă din catifea verde. William este cel care a creat premiul Earthshot al Royal Foundation.

Astfel, a arătat asemeni lui James Bond, alături de Kate care avea un glamour clasic de la Hollywood. I-a lîsat pe toți cu gura căscată fiindcă nu se așteptau la o ținută atât de îndrăzneață și care părea totuți cunoscută. De asemenea, criticii de modă au remarcat că al lui costum avea ecouri din smokingul din catifea roz al lui Daniel Craig pe care l-a purtat la premiera No Time to Die de la Londra, la începutul acestei luni, scrie Daily Mail.

Ceremonie ecologistă, cu haine reciclate

Nicio vedetă nu a zburat la Londra pentru ceremonie, iar oaspeții au fost rugați de organizatori să „ia în considerare mediul atunci când își aleg ținuta”. Așa se face că majoritatea oaspeților i-au urmat pe William și Kate reutilizând o ținută pe care o purtaseră anterior.

William a purtat aceeași jachetă verde la Centenarul 50th Anniversary acum doi ani, în timp ce Kate a purtat o rochie Alexander McQueen de 4.290 de lire pe care a îmbrăcat-o ​​pentru prima dată acum zece ani, în 2011, la o recepție Bafta din Los Angeles.

După un spectacol al Coldplay și al trupei coreene BTS, când au apărut și 60 de persoane care pedalează biciclete, William a avertizat puternic că „nu mai este timp” pentru a aborda schimbările climatice.

El a adăugat: „Acțiunile pe care le alegem sau alegem să nu le luăm în următorii 10 ani, vor determina soarta planetei pentru următoarii mii de ani. Viitorul este al nostru de determinat și, dacă ne gândim la asta, nimic nu este imposibil. Vreau să le spun ceva tuturor tinerilor care se uită la noi. De prea mult timp nu am făcut suficient pentru a proteja planeta pentru viitorul vostru. Dar Earthshot este pentru voi. În următorii zece ani vom acționa. Vom găsi soluțiile pentru a ne repara planeta”.

William a încheiat evenimentul anunțând că evenimentul Earthshot din anul următor va avea loc în Statele Unite. Astfel, el se va duce peste Ocean,  acolo unde fratele său, prințul Harry, locuiește alături de Meghan Markle. Dacă se vor întâlni și în privat după aceea, vom vedea.

Sursa foto: Instagram