Sfaturi de la dermatologi care vă pot ajuta să diminuați problemele cu porii lărgiți

Sfaturi de la dermatologi care vă pot ajuta să diminuați problemele cu porii lărgiți
Porii înfundați, genetica, vârsta, expunerea la soare și poluarea din jur sunt principalele cauze ale porilor măriți. Dar, asta nu înseamnă că nu îi puteți minimiza. Puteți diminua această problemă dacă alegeți tratamentul potrivit și efectuați câteva proceduri de bază de curățare a tenului.

Sfaturi de la dermatologi care vă pot ajuta să diminuați problemele cu porii lărgiți. Dermatologii au oferit câteva sfaturi în ceea ce privește diminuarea porilor, astfel încât pielea voastră să arate perfect.

Utilizați numai produse de curățare adaptate la pH-ul natural al barierei de protecție a pielii

Poate că ne place să experimentăm diferite produse de curățare, dar uneori uităm să verificăm echilibrul pH-ului acestora. Cosmetologii spun că, de fapt, acesta este un lucru crucial. Produsele de îngrijire a pielii ar trebui să fie adaptate pentru pielea voastră, cu un pH care se situează în mod normal între 4,7 și 5,75. 

Un produs de curățare greșit poate fi un factor declanșator pentru probleme de sensibilitate. Pe lângă porii largi, duce și la diferite boli ale pielii, cum ar fi dermatita și rozaceea.

Nu folosiți cremă de zi pe tenul gras

Poate suna ciudat, dar dermatologii nu vă sfătuiesc să aplicați o cremă de zi pe nas dacă este grasă sau dacă aveți puncte negre. Acest lucru poate duce la pori și mai largi. Când utilizați protecție solară pe față, ar trebui să alegeți produse care nu conțin ulei.

Aplicați acid glicolic pentru a deschide porii

Problemele cu porii lărgiți. Dacă aveți pori mari și înfundați, dermatologii sugerează utilizarea acidului glicolic. Poate fi folosit chiar și pentru pielea uscată. 

Utilizarea produselor care conțin acest ingredient vă poate ajuta să reduceți porii măriți prin eliminarea celulelor moarte ale pielii și a uleiului care se blochează în pori.

Spălați-vă fața de două ori pe zi cu apă călduță

În mod normal, porii înfundați și un ten uleios fac ca porii să pară mai mari. Spălați-vă fața dimineața și înainte de culcare pentru a deschide porii. Dar, nu uitați că apa nu trebuie să fie foarte fierbinte, deoarece vă poate irita și mai mult pielea. Atunci când pielea este iritată, face ca porii să pară mai mari.

Reduceți din produsele lactate

Dermatologii recomandă să beți 200 ml de lapte pe zi sau să aveți înlocuitori, cum ar fi laptele de migdale sau de nucă de cocos. Acestea sunt mai bune pentru pielea dumneavoastră. 

Unii hormoni de creștere pot fi găsiți în laptele de vacă și consumul acestuia duce la mărirea porilor. Puteți consulta medicul specialist despre ce fel de lapte este potrivit pentru voi.

Gheorghe Zamfir cel mai bun naist al lumii. Este o comoară a românilor