Simona Ionescu / Redactor Șef

Procesul Rețeaua Epstein. Prințul Andrew spune că victima, deși minoră, la 17 ani putea să fie de acord cu o partidă de amor

Procesul Rețeaua Epstein. Prințul Andrew spune că victima, deși minoră, la 17 ani putea să fie de acord cu o partidă de amor
De când a fost dat în judecată de una din tinerele exploatate de pedofilul Jeffrey Epstein, Prințul Andrew a negat în permanență faptele de care era acuzat. El a spus și că fotografia în care apare alături de victimă și iubita lui Epstein ar fi fost trucată. Procesul Rețeaua Epstein. Prințul Andrew spune că victima, deși minoră, la 17 ani putea să fie de acord cu o partidă de amor

Acum însă are loc o schimbare radicală în procesul fiului Reginei Elisabeta II.  După ce luni de zile Prințul Andrew a negat orice, acum recunoaște altceva în legătură cu Virginia Giuffre. Tânăra îl acuză că ar fi întreținut raporturi sexuale de mai multe ori, când ea era minoră, având doar 17 ani.

Potrivit The  Sun, Prințul Andrew a cerut unui judecător să elimine procesul împotriva lui pentru viol, susținând că Virginia Roberts Giuffre, acuzatoare lui, avea vârsta la care își putea da consimțământul (chiar dacă era minoră). Virginia,  acum în vârstă de 38 de ani, susține că ducele de York, în vârstă de 61 de ani, a agresat-o sexual de trei ori când avea 17 ani și a intentat un proces la New York în august.

Ea a depus dosarul în temeiul New York Child Victims Act – care permitea victimelor să-și dea în judecată presupușii agresori dacă aveau mai puțin de 18 ani când au avut loc faptele.

Prințul Andrew nu mai spune că nu a întâlnit-o pe Virginia

La acea vreme, Virginia a spus că Prințul Andrew trebuie făcut „răspunzător pentru ceea ce mi-a făcut”. Acum, fiul Reginei Elisabeta II i-a cerut judecătorului să renunțe la proces, susținând că legislația este „neconstituțională” și „chestiunea consimțământului este nesoluționată”.

Avocații săi au spus că Legea privind victimele copiilor „nu este un mecanism rezonabil pentru a aborda nedreptatea abuzului sexual asupra copiilor din New York”, deoarece îi clasifică pe cei sub 18 ani drept minori „chiar dacă vârsta de consimțământ în New York este de 17 ani”.

Avocații lui Andrew au spus: „Aici, singurii martori ai presupuselor amenințări implicite în baza cărora Giuffre s-ar fi implicat în acte sexuale fără consimțământ cu Prințul Andrew sunt Epstein (decedat), Maxwell (încarcerat), Prințul Andrew (inculpatul) și însăși Giuffre”.

Fiul Reginei Elisabeta II a vizitat „insula pedofilă”

În septembrie, echipa de avocați ai Virginiei Giuffre a confirmat că i-a transmis lui Andrew un mandat înaintea procesului său prealabil la New York, care urmează să înceapă luna viitoare. Surse regale au susținut că l-au lăsat pe Andrew „complet distrus” de acest caz, deoarece săptămâna trecută i-a spus echipei sale juridice din SUA să-și anuleze planurile de Crăciun, insistând că nu trebuie să lase „nicio piesă neîntorsă”.

În plus, Andrew a susținut în interviu că nu putea transpira din punct de vedere medical. Era un răspuns la relatarea Virginiei despre un presupus dans „transpirat” în Londra. De asemenea, a susținut că o fotografie cu el lângă Virginia – despre care se spune că ar fi fost făcută în casa lui Ghislaine Maxwell – ar fi putut fi trucată.

În continuare, la New York e pe rol procesul lui Ghislaine Maxwell, care e acuzată că i-a „servit” fete defunctului pedofil. Ea ar fi adus femei tinere pe „insula pedofilă” a lui Epstein – descrisă ca fiind plină de „camere ascunse”. Ducele de York – care era prieten cu Epstein – se spune că a vizitat Little St James în Caraibe, unde Roberts susține că a fost agresată sexual când avea 17 ani.

Pe de altă parte, Casa Regală a negat cu fermitate orice faptă greșită și a respins acuzațiile aduse fiului Reginei Elisabeta, relatează thesun.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre