O ultimă investigație a găsit jurnalele de zbor care arată că Ducele de York a zburat cu avionul lui Epstein, celebrul Lolita Express, de cel puțin patru ori – și posibil de multe altele. Călătoriile includ zboruri către și dinspre insula sa privată din Caraibe, Little St. James, cunoscută acum ca „insula pedofiliei”, din cauza abuzurilor asupra unor victime minore care ar fi avut loc acolo.
Dezvăluirea ridică întrebări despre apropiatul proces al ducelui de York, dar și asupra prieteniei lui cu Epstein și cu iubita acestuia, Ghislaine Maxwell.
Prințul Andrew a recunoscut că a vizitat Little St James, dar insistă că nu a văzut niciodată nimic neplăcut sau nepotrivit, scrie Daily Mail.
Ororile de pe insula lui Epstein, povestite cu lux de amănunte de o victimă
Sarah Ransome – una dintre presupusele victime ale lui Epstein – a descris insula drept „iad pe pământ” și a susținut că a încercat să evadeze înotând prin apele pline de rechini, dar a fost prinsă și „târâtă înapoi în bârlogul lui Epstein” de personalul de securitate.
Nu există nicio probă că prințul Andrew a fost acolo în acel moment. „Am fost violată de trei ori într-o singură zi”, a susținut Ransome într-un interviu din 2019. În mod șocant, ea a povestit și despre „orgii” pe Lolita Express. Așa se numește avionul privat al lui Epstein, cu care ajungea la insulă, împreună cu invitații săi.
„Multe dintre stewardesele din avion erau îmbrăcate sexy. Zâmbeau mereu. Una dintre fete a început să facă sex complet, pe patul din avion. Nu exista intimitate. Au făcut-o în fața tuturor. Dar când am ajuns pe insulă, atunci a început abuzul. Au fost câteva zile în care am fost violată de trei ori pe zi”, a mărturisit victima.
Prințul Andrew a recunoscut că a zburat cu Lolita Express
Epstein deținea patru avioane cu reacție și un elicopter, care au fost folosite pentru a duce fete minore în diferitele sale case luxoase, unde au fost abuzate sexual. Mândria flotei sale de 62 de milioane de lire sterline era un Boeing 727 de 8 milioane de lire sterline, care a fost numit „The Lolita Express” – deși porecla a fost folosită și pentru a descrie avioanele mai mici Gulfstream, care au fost folosite și pentru traficul de fete minore.
În noiembrie 2019, în timpul interviului său la BBC Newsnight, Andrew a recunoscut că a zburat cu „avionul privat” al lui Epstein, dar nu a specificat care sau de câte ori.
Însă înregistrările de zbor văzute de Ministerul Sănătății sugerează că primul zbor al ducelui – la bordul avionului negru Gulfstream II al lui Epstein – a fost către insula privată a miliardarului din Caraibe din Insulele Virgine americane la 9 februarie 1999. Tot la bord, conform jurnalelor de zbor, erau Epstein, Maxwell și unul dintre ofițerii de protecție personală ai ducelui.
Grupul a aterizat pe aeroportul Cyril E King de pe insula St Thomas, înainte de a fi transportat pe insula mai mică Little St. James cu unul dintre elicopterele negre ale lui Epstein. Un fost angajat a descris insula drept „un refugiu zen” în care Epstein se plimba în șlapi, cânta „muzică meditativă” și era înconjurat de femei care făceau adesea plajă topless.
Oaspeți celebri pe insula pedofiliei
Epstein a găzduit o serie de oaspeți celebri pe insulă, inclusiv fizicianul teoretician Stephen Hawking. Însă împrejurimile exotice a mascat un secret întunecat: era centrul rețelei internaționale de trafic sexual cu minore a lui Epstein.
Imaginile publicate în 2019 au dezvăluit cutiile pline cu prezervative păstrate în dormitoarele pentru oaspeți. O fotografie îl înfățișa pe Epstein făcând turul insulei sale pe un quad, pe care îl folosea pentru a transporta adolescente topless la și de la plajă.
Jurnalele de zbor arată că, după ce a petrecut trei nopți pe insulă, Prințul Andrew s-a întors la West Palm Beach, unde Epstein deținea o casă de 15 milioane de lire sterline, cu avionul Gulfstream, împreună cu un model rus Anna Malova. Ulterior, Malova a fost condamnată la închisoare în SUA pentru că nu a respectat un program impus de instanță, legat de utilizarea de analgezice pe bază de rețetă.
Ea nu a fost singurul personaj colorat din avion în acea zi. La bord se afla și Clare Hazell, care mai târziu a devenit Contesa de Iveagh. Ea a efectuat 32 de zboruri cu avioanele lui Epstein între 1998 și 2000, potrivit înregistrărilor de zbor. Aceasta a renunțat la președinția Societății Naționale pentru Prevenirea Cruzimii față de Copii în iulie 2020, după ce legăturile ei cu Epstein au fost dezvăluite.
„AP”, pasager în Lolita Express de peste 100 de ori
O sursă apropiată lui Andrew a spus în 2019 că ducele „nu-și amintește” că a efectuat zborul din 1999. Înregistrările obținute arată altceva. Au fost zboruri și în mai 2000, și în septembrie 2006 – la șase săptămâni după ce Epstein a fost arestat pentru infracțiuni sexuale.
Pentru fiecare dintre aceste patru zboruri, cuvintele „Prințul Andrew” sunt clar înregistrate în jurnalul de zbor. Cu toate acestea, Ducele s-ar fi putut bucura de mult mai multe zboruri cu flota privată a lui Epstein. Numărul exact este imposibil de identificat din cauza confuziei cu privire la modul în care au fost înregistrate detaliile pasagerilor.
Unul dintre foștii piloți ai lui Epstein, David Rodgers, le-a spus anchetatorilor că a adnotat numele Prințului Andrew în „AP” într-un „număr necunoscut” de ocazii. „AP” este înregistrat ca pasager pe aeronavele Epstein de peste 100 de ori. Pilotul, însă, a spus că a folosit aceste inițiale și pentru alți cunoscuți ai lui Epstein. În cel puțin 13 ocazii în care „AP” este listat, Circulara Curții, registrul oficial al angajamentelor regale al Palatului Buckingham, arată că Andrew se afla în altă parte.
Ce face Prințul Andrew ca să se liniștească
Imediat ce informațiile cu privire la zborurile cu avioanele private ale lui Epstein au ieșit la iveală, Prințul Andrew a plecat să se reculeagă. El a condus mașina până la Castelul Windsor, apoi a ieșit la o plimbare călare.
Ducele de York, în vârstă de 61 de ani, a îmbrăcat o haină lungă pentru plimbarea sa, și se afla în compania unei femei. Mai devreme, el a fost fotografiat în Range Rover-ul său, cu agenți de securitate conducând alături.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook