Rețeaua Epstein. Viața neștiută a proxenetei Ghislaine Maxwell. Cum au ajuns, ea și miliardarul pedofil, acasă la Regină

Rețeaua Epstein. Viața neștiută a proxenetei Ghislaine Maxwell. Cum au ajuns, ea și miliardarul pedofil, acasă la Regină
Procesul ei tocmai a început, iar nume celebre sunt vehiculate în jurul rețelei de  trafic de persoane, inclusiv minore, în care ar fi trebuit să fie judecat și iubitul ei, pedofilul Jeffrey Epstein. Detalii incredibile despre viața ei sunt puse pe tapet acum.

Ghislaine Maxwell a crescut la Headington Hill Hall, un conac rustic englezesc cu 51 de camere, unde politicieni, lideri de afaceri și redactori de ziare au participat la petreceri fastuoase, punctate de trompete și artificii. Imaginile BBC din acea vreme o arată pe Ghislaine în copilărie cu o farfurie cu mâncare, dând târcoale într-o rochie de petrecere, învățând cum să se poarte între oameni mari și cu funcții.

Povestea interesantă a tatălui lui Ghislaine

Tatăl ei, Jan Ludvik Hoch, a fost unul dintre cei nouă copii ai unor părinți vorbitori de idiș într-un sat din sud-vestul Ucrainei. Scăpând de Holocaust, s-a alăturat în cele din urmă în armata britanică, urcând la gradul de căpitan. Apoi și-a schimbat numele în Robert Maxwell.

După război, Maxwell s-a folosit de conexiunile sale militare pentru a cumpăra drepturile asupra revistelor științifice germane. Au fost începuturile unui imperiu editorial care a inclus în cele din urmă Daily Mirror, unul dintre cele mai mari ziare tabloide din Marea Britanie, precum și New York Daily News, dar și editura  Macmillan.

Pe parcurs s-a căsătorit, a avut nouă copii și a fost ales de două ori în Parlament. El și-a câștigat, de asemenea, o reputație de comportament prost și agresiv față de subordonați, scrie Daily Mail.

Ghislaine Maxwell a crescut total ignorată de mama sa

Ghislaine a fost cel mai mic copil al lui Maxwell, născut în ziua de Crăciun din 1961. Fratele ei, Michael, a fost grav afectat cerebral într-un accident de mașină doar câteva zile mai târziu, la vârsta de 15 ani. El a mai trăit încă șapte ani. Mama ei, Elisabeth Maxwell, a scris în memoriile sale că ea și Robert erau atât de concentrați pe fiul lor rănit, încât fiica lor a fost trecută cu vederea. Atât de neglijată a fost Ghislaine încât la 3 ani a stat în fața mamei și a spus: „Mami, eu exist!”.

„Am fost devastată”, a scris Elisabeth Maxwell în A Mind of My Own: My Life with Robert Maxwell. „Și din acea zi, am făcut cu toții un efort mare cu ea, frământându-ne atât de mult, încât a devenit răsfățată, singurul dintre copiii mei despre care pot spune asta cu adevărat”.

Cum a ajuns, împreună cu Epstein, acasă la Regina Elisabeta

În timp ce studia istoria la Universitatea din Oxford, la începutul anilor 1980, Ghislaine Maxwell a început să-și construiască contacte proprii. Așa s-a conectat și cu Prințul Andrew, care mai târziu îi va invita pe ea și pe Epstein la Castelul Windsor și la Sandringham, proprietatea reginei Elisabeta.

După absolvire, a lucrat pentru tatăl ei. În 1991, la vârsta de 29 de ani, ea a devenit emisarul său din SUA. Au cumpărat Daily News, pe fondul eforturilor de a concura cu magnatul media – și proprietarul New York Post – Rupert Murdoch.

Mai târziu în acel an, Robert Maxwell a căzut de pe iahtul său – Lady Ghislaine – într-un loc din Insulele Canare și a murit. Unii au văzut în această întâmplare un accident, iar alții o sinucidere. S-a descoperit că averea lui era o iluzie: el a deturnat sute de milioane de lire sterline din fondurile de pensii ale companiilor sale pentru a-și susține imperiul.

Cum a intrat Jeffrey Epstein în peisaj

La scurt timp după moartea tatălui ei, Ghislaine Maxwell a fost fotografiată stând lângă Epstein în timpul unui memorial la Hotelul Plaza.

John Sweeney, un jurnalist din Marea Britanie și creatorul podcast-ului „Hunting Ghislaine”, a declarat pentru AP că el crede că lucrurile stau astfel: „După ce monstrul de tată al ei a murit, ea a găsit un al doilea monstru. Robert Maxwell a furat sute de milioane de lire sterline de la oameni care depindeau de cuvântul lui bun; Jeffrey Epstein s-a dovedit a fi o figură mai întunecată, o ființă umană mai proastă”.

Acum, Ian Maxwell, fratele lui Ghislaine, susține că relația surorii sale cu Epstein s-a dezvoltat după ce familia a sfătuit-o să rămână în SUA, deoarece numele Maxwell era terfelit acasă. Ea a trebuit să-și croiască propriul drum în New York și să își facă noi prieteni. Unul dintre aceștia a fost Epstein, un fost profesor care și-a construit averea pe baza unor contacte precum cel cu fostul CEO al companiei-mamă a retailerului de lenjerie intimă Victoria’s Secret.

De la iubită, Ghislaine a devenit angajata lui Epstein

Într-o mărturie sub jurământ pentru un caz civil anterior, Ghislaine Maxwell a recunoscut că a avut o relație romantică cu Epstein, dar a spus că mai târziu a devenit angajata lui, însărcinată cu lucruri precum angajarea personalului pentru cele șase case ale sale, mai scrie Daily Mail.

„Am angajat asistenți, arhitecti, decoratori, bucătari, grădinari, oameni pentru piscină, piloți. Am angajat tot felul de oameni, a spus Maxwell în timpul unei audieri, în aprilie 2016. O foarte mică parte din munca mea a fost să găsesc maseuri profesioniști pentru adulți, pentru Jeffrey. În ceea ce mă privește, toți cei care veneau la el acasă erau profesioniști adulți”.

Cum s-a ascuns Ghislaine Maxwell după ce Epstein a fost acuzat

Dar în 2005, Epstein a fost arestat în Palm Beach, Florida, și acuzat că a angajat mai multe fete minore – eleve la un liceu local – pentru a întreține relații intime. El a pledat vinovat pentru o acuzație de procurare a unei persoane sub 18 ani pentru prostituție și a executat 13 luni de închisoare, o parte din perioadă în regim semideschis. Ziua lucra la biroul său, iar seara se întorcea în închisoare. La vremea respectivă s-a scris că a beneficiat de acest tratament datorită relațiilor sale cu personaje din înalta societate, fiind chiar prieten cu fostul președinte Bill Clinton.

Au urmat ani de litigii civile, în care femeile l-au acuzat pe Epstein și Maxwell de abuz sexual. Procurorii din New York au reluat cazul și l-au acuzat pe Epstein de trafic sexual în 2019. El s-a sinucis în închisoare în luna august 2019, înainte de a putea fi judecat.

Rechizitoriul împotriva lui Maxwell, care este și ea trimisă în judecată pentru trafic de persoane,  se bazează acum pe acuzațiile a patru femei. Acestea susțin că le-a recrutat pentru a-i oferi lui Epstein masaje care au evoluat în abuz sexual. Una avea doar 14 ani la acea vreme. Din documentele instanței rezultă că Maxwell a participat uneori la întâlnirile sexuale și a fost implicată în plata a cel puțin unui acuzator, susțin procurorii.

Procurorii mai spun că Maxwell s-a ascuns după sinuciderea lui Epstein, mutându-se într-o casă izolată din New Hampshire pe care a cumpărat-o pentru 1 milion de dolari. Ea își ținea telefonul mobil într-o folie, ca să nu poată fi interceptat. Procesul ei a început săptămâna trecută și continuă.