Producătorul violator de la Hollywood, învinuit de Angelina Jolie și Hayek, noi capete de acuzare

Producătorul violator de la Hollywood, învinuit de Angelina Jolie și Hayek, noi capete de acuzare
Mogulul de cinema Harvey Weinstein, care ispăşeşte din 2020 o pedeapsă de 23 de ani cu închisoarea pentru agresiuni sexuale la New York, ajunge din nou în fața instanței, cu noi capete de acuzare. Mai multe fapte, de aceeaqși natură, îi sunt puse în cârcă.

Producătorul violator de la Hollywood, învinuit de Angelina Jolie și Hayek are noi capete de acuzare. El a fost transportat, ieri,  spre un penitenciar din Los Angeles. Aici va trebui să răspundă unor noi acuzaţii în cadrul unui al doilea proces, informează AFP. Weinstein, în vârstă de 69 de ani, este acuzat la Los Angeles de viol şi agresiune sexuală împotriva a nu mai puțin de cinci femei. La finalul procesului, dacă învinuirile se confirmă, pedeapsa ar putea fi de până la 140 de ani de închisoare.

Amintim că, până în prezent, aproape 90 de femei l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire şi de agresiuni sexuale. Între cele care l-au dat în vileag se numără și celebrele actrițe Angelina Jolie şi Salma Hayek, care l-au acuzat public.

Mai multe victime ale agresiunilor sexuale comise de Harvey Weinstein, găsit vinovat, în februarie anul trecut, de viol, primesc compensații financiare pentru ororile prin care au trecut. Nu mai puțin de 19 milioane de dolari vor avea de împărțit, în urma acțiunii comune depuse în instanță și aprobate în octombrie 2020, de  procurorul statului New York.

Producătorul violator de la Hollywood

Weinstein a negat în permanenţă acuzaţiile, atât la New York cât şi la Los Angeles. El a susţinut că femeile care l-au învinuit au consimţit la actele sexuale. Mai mult, începutul lui aprilie, a făcut recurs la condamnarea pentru viol şi agresiune sexuală primită la New York în martie 2020 cu prilejul unui proces răsunător desfăşurat în Manhattan, considerat ca o mare victorie a mişcării #MeToo.

Acum el va fi judecat la Los Angeles într-un dosar în care e acuzat de două femei. Noile acuzații se referă la „un incident care a avut loc între septembrie 2004 și 2005 în timpul căruia Weinstein ar fi violat o femeie într-un hotel din Beverly Hills”, a transmis, în toamna anului trecut, când a înregistrat cazul, procurorul Jackie Lacey din Los Angeles. Acesta le-a și mulțumit  victimelor care au avut curaj să facă publice ororile prin care au trecut. Pentru că au dat astfel curaj și altora să vorbească.

Sursa foto: Instagram

Descoperire importantă. Virusul SARS-CoV-2 este inactivat de razele soarelui

Recomandarile noastre