Simona Ionescu / Redactor Șef

Profesorul pervers care a abuzat o copilă riscă șapte ani în spatele gratiilor. În 2013 a fost declarat „Mentor pentru excelență în Sport și Educație”

Profesorul pervers care a abuzat o copilă riscă șapte ani în spatele gratiilor. În 2013 a fost declarat „Mentor pentru excelență în Sport și Educație”
Nouă ani a fost profesorul fetiței, dar la un moment dat n-a mai văzut-o ca pe o elevă. Perversul a decis astfel să o ademenească în locuința lui și să profite de ea.

Directorul CSȘ Dinamo nu s-a mai putut abține și a agresat-o sexual pe fată. Aceasta este acuzația procurorilor. Dacă va fi găsit vinovat, cel care a fost desemnat în 2013 „Mentor pentru excelență în Sport și Educație”, ar putea sta până la șapte ani închis.

A dus-o pe copilă într-o garsonieră

Nimeni nu știe ce l-a schimbat pe Constantin Iacoban, dar va plăti amarnic pentru ceea ce a făcut. Profesorul de atletism a fost arestat preventiv, pentru că ar fi abuzat sexual o elevă în vârstă de 15 ani. Bărbatul i-a spus fetei că trebuie să-i facă un masaj de refacere musculară, astfel că a dus-o pe copilă într-o garsonieră, iar acolo ar fi supus-o la acte de natură sexuală.

Incidentul a avut loc în 9 noiembrie 2021, dar abia acum profesorul a fost prezentat Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti și arestat pentru o perioadă de 30 de zile. Surse din anchetă spun că mai există plângeri și de la alte sportive. Cercetările continuă, iar dacă va fi găsit vinovat, antrenorul riscă până la șapte ani de închisoare.

„Copiii sunt mai sinceri, mai onești și îți răsplătesc dragostea și grija mult mai mult decât un adult”

În 2013, Sindicatul Național Sport și Tineret i-a oferit lui Constantin Iacoban premiul pentru „Mentor pentru excelență în Sport și Educație”. „De mic am făcut sport și mi-a plăcut să continui și după ce am terminat liceul, să continui cu Facultatea de Educație Fizică și Sport, sunt foarte pasionat, îmi place foarte mult să lucrez cu ei.

Există o emulație și o concurență fantastică între ei. Ei vin de plăcere, asta este mentalitatea noastră ca acești copii să vină să se joace, nu să facă sport de performanță, pentru că sunt prea mici, iar când ajung la vârstă mai mare, 15-16 ani atunci se pune problema și de sport de performanță. Copiii sunt mai sinceri, mai onești și îți răsplătesc dragostea și grija mult mai mult decât un adult”, a declarat atunci profesorul.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre