Profesorul Streinu Cercel a demisionat de la Institutul “Matei Balș”

Profesorul Streinu Cercel a demisionat de la Institutul “Matei Balș”
Adrian Streinu Cercel și-a dat demisia astăzi de dimineață din cadrul Institutului “Matei Balș”, după ce l-a condus timp de 19 ani. Medicul anunțase acum ceva timp că va veni un moment în care urma să facă acest pas.

Profesorul Adrian Streinu Cercel a demisionat din funcția de manager al Institutului de Boli Infecțioase “Matei Balș” astăzi de dimineață, chiar înainte de Crăciun. Acesta declarase în urmă cu câteva luni că în momentul în care va deveni membru al Parlamentului va renunța la funcția de manager al spitalului “Matei Balș”, pe care o ocupa de aproximativ 19 ani: “În momentul când voi deveni membru al Parlamentului României voi părăsi aceasta funcție”, a declarat medicul la sfârșitul lunii octombrie. 

Conform informațiilor, medicul va fi parlamentar în Senatul României din partea PSD, iar cele două funcții sunt incompatibile, astfel că decizia era de așteptat. Adrian Streinu Cercel a candidat din partea PSD pentru un mandat în Parlamentul României. Acesta a ocupat locul doi pe lista PSD Bucureşti, după fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea.

Cum își motivează alegerea 

Vizavi de motivele care l-au condus să urmeze o carieră politică, fostul manager “Matei Balș” a declarat la finalul lunii octombrie că și-a propus să schimbe sistemul medical românesc din temelii, iar acest lucru nu îl poate realiza ca și cadru medical: “Am acceptat invitația de a participa în Senat la activitatea pe probleme de politici de sănătate. Specialiști trebuie să fie nu numai la nivelul spitalelor, dar și acolo unde se fac legile care se vor aplica la nivelul unităților spitalicești. Sistemele de sănătate din lume nu mai seamănă absolut deloc, nimic cu nimic nu mai seamănă, niciun spital nu mai seamănă cu un spital de-adevaratelea. Va trebui să recreionam aceste sisteme sanitare, inclusiv sistemul sanitar românesc, și, din păcate, de la nivelul institutului nu pot face acest lucru, dar de la nivelul Parlamentului sunt convins că pot face acest lucru și o voi face cu tot dragul pentru români”, a declarat Streinu Cercel. 

Printre cadrele medicale care au ales cariera politică se află și Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, care ocupă un post în cadrul Camerei Deputaților, dar și Remus Mihalcea, care a demisionat din conducerea Spitalului Colentina după ce a ajuns deputat PSD. 

Patriarhul Daniel, mesaj de Crăciun

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp