Profeția secretă a Fecioarei Maria de la Fatima. ”Milioane de oameni vor muri”

Profeția secretă a Fecioarei Maria de la Fatima. ”Milioane de oameni vor muri”
Acum peste 100 de ani, trei copii au spus că au întâlnit-o pe Fecioara Maria care le-a dezvăluit trei profeții. Primele două s-a îndeplinit, dar a treia a rămas un mister. Totuși, Papa Ioan Paul al ll-lea a spus că profeția conține lucruri apocaliptice pe care lumea nu ar fi bine să le cunoască.

În primăvara anului 1916, în locul numit La Loca du Cabeco, din Portugalia, Arhanghelul Mihail s-a arătat în faţa a trei copii care se aflau cu oile la păscut. Este vorba despre Lucia de Santos 10 ani, şi cei doi veri ai săi, Jacinta 7 ani şi Francisco 10 ani. Anul 1917 a marcat începutul unor apariții a Fecioarei Maria, care fost consemnat din 13 mai până în data de 13 octombrie. Aceasta le-ar fi devăluit trei profeții. Primele două s-a adeverit, dar a treia a rămas un mister.

Apariția Fecioarei Maria de la Fatima

Fecioara Maria s-ar fi arătat unor copii. În primăvara anului 1916, în locul numit La Loca du Cabeco, din Portugalia, Arhanghelul Mihail s-a arătat în faţa a trei copii care se aflau cu oile la păscut. Este vorba despre Lucia de Santos 10 ani, şi cei doi veri ai săi, Jacinta 7 ani şi Francisco 10 ani.

Despre prima apariție a Fecioarei Maria se știe că a avut loc duminică, 13 mai 1917, de sărbătoarea Înălţării. Copiii erau cu oile la păscut aproape de satul Fatima, situat în dioceza Leiria, iar privirile lor le-au fost atrase de o strălucire intensă care lumina cerul.

„Nu vă temeţi. Sunt coborâtă din Ceruri. Am venit la voi ca să vă spun să veniţi aici şase luni la rând, în zilele de 13, la această oră. Mai târziu vă voi spune cine sunt şi ce doresc. Rugaţi-vă în fiecare zi pentru pacea lumii şi pentru sfârşitul războiului”, a scris mai târziu Lucia de Santos.

Acum peste 100 de ani, trei copii au spus că au întâlnit-o pe Fecioara Maria care le-a dezvăluit trei profeții

Cine a fost Lucia de Santos

Lúcia de Jesus Rosa dos Santos a fost cunoscută și sub numele de Lúcia de Fátima și sub numele ei religios Sora Maria Lúcia a lui Isus și a Inimii Neprihănite. A fost o călugăriță portugheză catolică, unul dintre cei trei copii care au văzut-o pe Fecioara Maria.

Ea era cu oile la păscut, împreună cu verii ei Francisco și Jacinta Marto. Avea 10 ani, iar verii ei aveau 7 și 10 ani.

Lucia a fost cel mai mic copil al lui Antonio dos Santos și Maria Rosa Ferreira. Avea șase frați și surori și trăia modest. Despre credința în Dumnezeu, Lucia a învățat prima dată de la tatăl său. De el a învățat să facă semnul crucii. Despre ea se spunea că era un copil urâțel, cu ochii mari și privire înțepătoare. Încă de mic copil, Lucia avea înclinații spre religie. Obișnuia să compună muzică bisericească, dar și melodii populare, inspirate din folclor. „Îl iubesc pe Dumnezeu în cer”, se numea una dintre creațiile sale.

Pe la opt ani, Luciei i s-a încredințat sarcina de a avea grijă de oile familiei. Avea companie alți băieți și fete din sat, printre care Francisco Marto și sora lui, Jacinta, ambii verișori. Viața acestor copii analfabeți a fost bulversată atunci când vestea aparițiilor Fecioarei a început să facă turul Portugaliei, scrie evz.ro.

Lucia a luat calea mănăstirii la începutul anilor 20. În 1925, ea rămas la mănăstirea din Tui, Spania, chiar peste granița nordică a Portugaliei. Lucia și-a exprimat primele jurăminte pe 3 octombrie 1928, iar jurămintele ei veșnice le-a rostit pe 3 octombrie 1934, primind numele Sora Lucia.

Francisco a murit în 1919 și Jacinta la mai puțin de un an după, ambii fiind victime ale ”gripei spaniole” care devasta Europa. Lucia, călugăriță a Ordinului Carmelitelor, a murit în 2005, la 97 de ani și a fost beatificată în anul 2008.

Doar Papa Ioan Paul I s-a întâlnit cu Lucia de Santos de mai multe ori

Profeția secretă a Fecioarei Maria de la Fatima

Pe 13 iunie 1917, la ora stabilită, copiii au venit în acelaşi loc, însoţiţi de data aceasta, de aproximativ o sută de ţărani. Către prânz, un mic nor luminos a coborât din cer şi a plutit la o înălţime de câţiva metri. Dintre cei prezenţi, doar copiii au putut s-o vadă pe Fecioara Maria. Aceasta s-a adresat fetiţei cu numele Lucia.

„Îi voi lua în curând la cer pe Jacinta şi pe Francisco, însă tu vei mai rămâne o vreme aici. Iisus vrea să Îl serveşti, pentru ca oamenii să mă cunoască şi să mă iubească”.

Profeţia s-a îndeplinit, căci Francisco a murit la vârsta de zece ani, pe 4 aprilie 1919, iar Jacinta, pe 20 februarie 1920, la vârsta de nouă ani. Lucia a trăit 97 de ani, până în anul 2005, când a murit, culmea, într-o zi de 13. Ea este cea care a făcut cunoscute ulterior profeţiile Fecioarei.

Profeţiile de la Fatima. Prima dintre ele se referă la imaginea iadului

Pe 13 iulie 1917, mii de oameni s-au prezentat împreună cu cei trei copiii la locul stabilit. Lucia i-a cerut ”Doamnei” să facă un miracol, astfel încât toată lumea să creadă. Aceasta a spus că „în octombrie, va spune cine este şi ce doreşte şi va face un miracol pentru ca toţi să creadă”.

Cu ocazia celei de-a treia apariţii, Fecioara Maria le-a făcut cunoscute trei profeţii. Două dintre acestea au fost divulgate integral abia în 1942, cea de-a treia trebuind să fie făcut cunoscut, conform voinţei Sfintei Fecioare, abia în anul 1960.

„Stăpâna noastră, Fecioara Maria, ne-a arătat o imensă mare de foc. Părea că se află sub pământ, unde, cuprinşi de acest foc, se puteau vedea demonii şi sufletele chinuite. Avea aparenţa unui jar translucid, negru sau mai închis la culoare şi care avea forme umane. Sufletele erau vânturate prin acest foc, ridicate chiar de flăcările care ieşeau din ele însele, iscând nori de fum.

Ele cădeau apoi din nou, precum zboară şi cad scânteile în incendiile foarte puternice, părând lipsite de greutate şi de echilibru. Scoteau urlete şi gemete de durere şi de disperare înspăimântătoare şi terifiante. Demonii se distingeau prin formele lor oribile şi dezgustătoare de fiare nemaivăzute şi înspăimântătoare, negre şi translucide”, a scris Lucia, când a devenit călugăriță.

Maica Lucia, la statuia Fecioarei Maria de la Fatima

A doua profeție este legată despre Rusia

A doua profeție s-a referit la al Doilea Război Mondial. Potrivit celor relatate de Lucia de Santos, Fecioara Maria a cerut ca Rusia să se respecte drepturile religioase ale oamenilor. Regimul comunist condus de Stalin a început o aprigă prigoană asupra Bisericii.

Potrivit prorocirii, al doilea război mondial urma să înceapă în ziua când cerul avea să fie luminat foarte puternic. Acest lucru chiar s-a produs în 1938, când aurola boreală a putut fi văzută chiar și din Europa de Est. Și tot atunci a început al Doilea Război Mondial.

„Pentru a împiedica acest război, cer ca Rusia să fie consacrată inimii absolute și imaculate a lui Dumnezeu. Dacă mi se îndeplineşte cererea, atunci Rusia se va reconverti şi va fi pace. Dacă nu, Rusia îşi va răspândi greşelile în întreaga lume, provocând războaie şi aducând persecuţii Bisericii”, a scris Lucia.

Al treilea secret de la Fatima. Vremuri grele pentru biserică

Deși la Fatima a existat și o a treia profeție, aceasta nu a mai fost cunoscută niciodată, după ce Biserica Catolică a interzis să fie făcută publice.

Lucia de Santos a scris această profeție, dar a spus că Fecioara Maria i-a interzis să o dezvăluie înainte de 1960. După acest an, Biserica Catolică a făcut tot posibilul să țină sub cel mai mare secret această profeție, papii vorbind de foarte puține ori despre acest lucru.

Maica Lucia a fost izolată în incinta mânăstirii carmelite din Coimbra, Portugalia, unde şi-a petrecut ultima perioadă a vieţii. A murit la 97 de ani, în data de 13 februarie 2005. După moartea acesteia, chilia ei a fost imediat sigilată, iar lucrurile adunate și duse la Vatican.

Papa Ioan al XXIII-lea a refuzat să o întâlnească, iar Papa Paul al VI-lea a fost la Fatima, a văzut-o, dar nu a dorit să îi acorde o audienţă. Doar Papa Ioan Paul I s-a întâlnit cu ea de mai multe ori. Din păcate, instituţia papală a făcut ca cel de-al treilea secret să rămână secret cu orice preţ.

Cu toate astea, pe 15 octombrie 1963, un ziar din Stuttgart, Neues Europa, publica o parte din textul profeţiei. Aceasta se referă la viitorul Bisericii, și dacă ar fi tradusă în prezent ar vorbi despre criza prin care trece Biserica Catolică după miile de violuri făcute de preoți asupra copiilor.

Ce a spus Papa Ioan Paul al ll-lea despre a treia profeție

Singurul prelat pontif care a vorbit deschis despre această profeție este Papa Ioan Paul al ll-lea. Acesta a spus că profeția conține lucruri apocaliptice pe care lumea nu ar fi bine să le cunoască.

Într-un interviu pentru revista Stimme des Glaubens, Papa Ioan Paul al ll-ea a vorbit despre acest mare secret. ”Ceea ce urmează să vă spun ar trebui să fie de ajuns pentru toţi creştinii. Dacă există un mesaj în care este scris că oceanele vor inunda suprafeţe întregi de uscat şi că milioane de oameni vor muri. Este de la sine înţeles că nu este de dorit să se publice un astfel de text”, a spus prelatul.


Profeții atribuite lui Nostradamus pentru 2021. O fi adevărat?

Ce se întâmplă în anul 2021: previziuni de la faimoasa Baba Vanga