Program cu mari artiști, la TVR, de Crăciunul pe rit vechi. Iată programnul

Program cu mari artiști, la TVR, de Crăciunul pe rit vechi. Iată programnul
Artiști de renume vor readuce în casele telespectatorilor joi, 7 ianuarie, de la ora 13:30, muzica şi armonia Sfintei Sărbători a Crăciunului, pentru creștinii de rit vechi. „Har și Dar, lumină și bucurie de Crăciun” - este numele acestui concert „ca o rugăciune” care poate fi vizionat la TVR 2.

„Har și Dar, lumină și bucurie de Crăciun” este titlul evenimentului muzical organizat şi produs în luna decembrie de Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti, în co-producţie cu SRTv, în parteneriat cu Asociaţia Cultura pe Cuvânt şi Asociaţia SIGNIS România şi cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte.

Spectacolul va fi redifuzat de TVR 2 joi, 7 ianuarie, de la ora 13:30, cu ocazia Sfintei Sărbători a Crăciunului pe rit vechi. Este un eveniment muzical unic, care va fi transmis dintr-un lăcaş de cult cu o puternică încărcătură spirituală: Catedrala romano-catolică Sfântul Iosif.

În ciuda perioadei dificile pe care o traversăm, mai mulți artiști au răspuns invitaţiei de a aduce în casele românilor muzica şi armonia sărbătorilor de iarnă.

Andra cântă de Crăciun

Spectacolul „Har și Dar, lumină și bucurie de Crăciun”, va cuprinde un concert susținut de Orchestra Simfonică București, sub bagheta compozitorului Andrei Tudor și participarea artiștilor Andra, Paula Seling, Luminiţa Anghel, Dalma, George Miron, Veronica Anușca, Andrei Lazăr, Silvia Micu, Marius Boloş, organistul Eduard Antal şi a Corului Catedralei Sf. Iosif, cor dirijat de Andrei Stănculescu.

„Sunt extrem de onorat de invitația Catedralei Sf. Iosif pentru că în primul rând mi-a dat prilejul de a mă reîntoarce la pupitrul Orchestrei Simfonice București, alături de tatăl meu, Ionel Tudor. Vă invităm la un concert absolut minunat, cu energie extrem de specială în pragul Crăciunului, a spus compozitorul și dirijorul Andrei Tudor.

După o lungă perioadă de timp am reușit să ne revedem cu muzicienii Orchestrei Simfonice București, alături de interpreți dragi într-un concert frumos, un concert sensibil, cu voci foarte mari și foarte frumoase, un repertoriu adecvat sărbătorilor. Un concert care să meargă direct la sufletele dumneavoastră”.

„Har și Dar, lumină și bucurie de Crăciun” vine în întâmpinarea tuturor celor care, prin intermediul transmisiunii TVR, se vor alătura rugăciunii înălţate lui Dumnezeu în zi de mare sărbătoare creştină, pentru sănătatea poporului român şi a întregii lumi afectate de criza sanitară actuală.

ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit Romano-Catolic de București, explică astfel semnificația titlului evenimentului: „Venirea lui Dumnezeu în lume este „har” pentru a ne spune că este cu totul gratuită. În timp ce aici pe pământ totul răspunde logicii lui a da pentru a avea, Dumnezeu vine în mod gratuit. Iubirea lui nu este negociabilă: nu am făcut nimic pentru a o merita și nu o vom putea recompensa niciodată. Ce e de făcut în fața acestui har? Un singur lucru: să-l primim ca dar”.

Sursa foto:  SIGNIS Romania / Alex Micsik

Liana Stanciu-30 de ani de radio. Cum arăta vedeta la începutul carierei și unde a debutat

Recomandarile noastre