Putere de suverană. Ce face regina, acum că prințul Philip nu e lângă ea

Putere de suverană. Ce face regina, acum că prințul Philip nu e lângă ea
Prințul Philip este spitalizat de aproximativ două săptămâni. Ce face însă regina, acum că prințul Philip nu e lângă ea.

Prinţul Philip a fost spitalizat într-o clinică din Londra în urmă cu două săptămâni. A fost o măsură de precauţie, din cauza unei afecţiuni. Aceasta însă nu este asociată cu maladia COVID-19, conform unui anunț al Palatului Buckingham de la vremea respectivă. Ce face regina în tot acest timp. 

Între timp, prințul Philip, în vârstă de 99 de ani, a fost mutat în alt spital. Urmează să i se facă teste pentru o afecțiune cardiacă preexistentă, dar și să fie tratat pentru o infecție. „Ducele răspunde la tratament, dar se aşteaptă să rămână în spital până cel puţin la sfârşitul săptămânii”, se arată în comunicatul remis către presă.

Ce face regina în timp ce prințul Philip e în spital. Se menține ocupată

Ce face regina

Regina Elisabeta se menține ocupată cât timp soțul ei este în spital. Aranjează întâlniri și rezolvă probleme presante. Suverana a ținut o întâlnire video cu guvernatorul Australiei de Sud, Excelența Sa Onor. Hieu Van Le, și Onor. Deputatul Steven Marshall, premier al Australiei de Sud. A discutat teme precum evoluția pandemiei de coronavirus dar și a vaccinării. De asemenea, a aflat cum Australia de Sud și-a revenit de la secetă și de la incendiile de vegetație la începutul anului 2020.

În timpul apelului, li s-a alăturat și sculptorul Robert Hannaford pentru a dezvălui o nouă statuie a monarhului instalată recent pe terenul casei guvernamentale. Când a văzut statuia, regina, în vârstă de 94 de ani, a spus: „Trebuie să fie destul de alarmant să o vezi brusc pe fereastră – ai crede că a sosit pe neașteptate!”

Hannaford i-a prezentat reginei Elisabeta o machetă a statuii, care îi va fi trimisă ca amintire. 

Cu simțul umorul încă la purtător, regina a dat un răspuns comic. „Mă bucur că nu este la fel de mare ca statuia originală!” 

Foto: Facebook

Cum arată orașul înghețat din Rusia. Cândva, Stalin îl folosea pe post de lagăr

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp