Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum arată orașul înghețat din Rusia. Cândva, Stalin îl folosea pe post de lagăr

Cum arată orașul înghețat din Rusia. Cândva, Stalin îl folosea pe post de lagăr
Rusia este o țară mare. Și ca orice întindere uriașă, are și locuri nelocuite. Printre ele, orașul înghețat care era cândva un lagăr în timpul regimului stalinist.

În Rusia se află multe orașe părăsite din varii motive. Oamenii migrează fie în urma unor dezastre naturale sau a vremii neprielnice, fie din cauze financiare. Un loc în mod special a atras atenția presei internaționale. Orașul înghețat din Rusia arată ca-n basme, iar existența lui este dovada vie că natura își revendică în cele din urmă dreptul. Cum arată orașul înghețat din Rusia.

Orașul minier de cărbune Vorkuta, din regiunea rusă Sementnozavodsky, este cunoscut ca cel mai estic și cel mai rece oraș din Europa, cu veri scurte, reci și ierni extrem de reci și cu zăpadă. Are o populație estimată la 70.548 de locuitori. Orașul a fost odată casa unui lagăr de prizonieri din timpul regimului Stalin. Începuturile așezării datează din 1932, când a fost înființat aici un lagăr de muncă forțată.  Regiunea atinge temperaturi extrem de reci, până la minus 50 grade Celsius (minus 58 grade Fahrenheit) în lunile de iarnă. 

Cum arată orașul înghețat din Rusia

Migrația anuală din 2013 încoace din regiune a transformat Vorkuta în oraș fantomă, pe fondul temperaturilor înghețate și al șomajului în creștere. O serie de fotografii stranii, realizate la aproximativ 17 km de Vorkuta, arată un peisaj aproape de basm. Totul este acoperit de zăpadă și gheață, iar timpul parcă a stat în loc.

Fotografiile arată cum zăpada s-a așternut și a acoperit podelele și mobilierul clădirilor. De asemenea, țurțuri uriași s-au format la ferestre. În interiorul apartamentelor totul este înghețat. O imagine surprinsă de sus arată cum zăpada a format chiar și un strat peste acoperișurile clădirilor. Alte imagini arată cum camioanele abandonate au fost îngropate în timpul ninsorilor. 

Foto: Facebook

Dezvăluiri despre cum vindea cocaină fiului unei mari vedete a fotbalului, un tătic plin de bani

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre