Șapte petrecăreți din Rusia, morți după ce au băut dezinfectant

Șapte petrecăreți din Rusia, morți după ce au băut dezinfectant
O petrecere din Tomtor, estul Rusiei, s-a terminat tragic după ce șapte dintre cei nouă invitați au murit în urma consumării de dezinfectant de mâini.

Reuniunea a avut final nefericit pentru cei nouă participanți la o petrecere ce a avut loc joi în Tomtor, districtul Yakutia din Rusia.

După ce au rămas fără alcool, cei nouă au recurs la o soluție riscantă și au dat buzna fix la sticla cu dezinfectant din locație. Nu a durat mult și au început să se simtă rău, astfel că petrecerea a fost spartă, finalizându-se cu moartea a șapte oameni. Trei dintre ei, o femeie de 41 de ani, dar și doi bărbați de 27, respectiv 50 de ani, au decedat primii, fiind urmați ulterior de alte trei victime.

Rospotrebnadzor, responsabilul federal de sănătate publică, a declarat: „Au fost înregistrate nouă cazuri de otrăvire cu dezinfectant, inclusiv șapte care au fost fatale”.

Dezinfectantul conținea metanol

Procurorul regional de stat a declarat ca „otrăvirea a avut loc ca urmare a băuturilor de dezinfectare”. Petrecăreții au băut dezinfectant – 69% metanol – care a fost vândut ca un produs de curățare a mâinilor în timpul pandemiei.

Oficialii din sănătate i-au avertizat pe localnici să nu bea antisepticul fabricat în Rusia, însă mesajul se pare că nu a fost luat în serios de toată lumea.

În prezent doi oameni dintre cei care au fost prezenți la chef sunt in comă la terapie intensivă, iar autoritățile au deschis o ancheta pentru a vedea exact cum s-au petrecut lucrurile.

10 oameni decedați in Iași, după ce au băut spirt medicinal

Și în România a avut loc o tragedie asemnătoare, după ce 10 oameni din Iași au murit după ce au băut spirt medicinal, în primăvara acestui an. Spirtul conținea alcool metilic.

O altă tragedie s-a petrecut în New Mexico recent, unde trei persoane au murit si o alta a orbit, după ce au consumat dezinfectant pentru mâini ce conținea metanol.

Tragedia vine după ce în luna aprilie a acestui an, președintele american Donald Trump a sugerat într-o declarație că cercetătorii ar trebui să încerce să trateze bolnavii de COVID-19 prin injectarea de dezinfectant în sânge.

Dani Mocanu s-a filmat cu un animal rănit și sângerând. A fost săptămâna neagră în România

Recomandarile noastre