Puteți lua un medicament dacă suferiți din dragoste. Face minuni!

Puteți lua un medicament dacă suferiți din dragoste. Face minuni!
A fi îndrăgostit seamănă mult cu dependența - ambele activează sistemul de recompense din creierul nostru, arată cercetătorii. Așadar, nu este de mirare că ne este greu să renunțăm obișnuința de a vedea, auzi sau atinge obiectul dorințelor noastre.

Când antropologul Helen Fisher a studiat oamenii care fuseseră părăsiți recent de un partener, a găsit o activitate în creier care seamănă cu poftele observate în jocurile de noroc sau abuzul de substanțe.

Și nu lăsați pe nimeni să vă spună că durerea, atunci când ați fost părăsiți, nu este reală – echipa lui Helen Fisher a găsit și activitate în zone ale creierului responsabile de durere fizică și anxietate. Există, totuși, un medicament comun care poate ajuta – Paracetamolul.

Dacă sunteți răniți în dragoste, luați Paracetamol!

Știm, pare de necrezut că acest medicament care ne ajută când avem o durere de cap să ne ajute la depășirea durerii emoționale, dar știința ne spune că da, poate! Nu putem contrazice știința. Iată explicațiile.

Acest lucru se datorează faptului că durerea fizică și durerea socială, cum ar fi cea cauzată de o respingere, sunt controlate de sistemele neuronale suprapuse.

Paracetamolul acționează central, ușurând durerea prin blocarea mesagerilor chimici din creier, deci are sens teoria că poate ajuta și la vindecarea durerilor din dragoste. În studii, Paracetamolul administrat zilnic timp de trei săptămâni a ajutat oamenii să simtă în mod semnificativ mai puține sentimente de rău decât cei care iau un placebo.
Efectul este crescut dacă petreceți și timp în fiecare zi gândindu-vă să iertați persoana responsabilă de durerea voastră.

Atenție, însă, la abuzul de medicamente

Cu toate acestea, oamenii de știință mai au și un avertisment: cercetările recente sugerează că administrarea Paracetamolului reduce și empatia pentru suferința altor persoane. Deoarece ne bazăm pe empatie pentru a fi ființe umane decente, acest lucru ridică întrebări cu privire la impactul administrării Paracetamolului pentru o perioadă prelungită. Și asta înainte de a lua în considerare chiar riscurile asociate consumului de droguri, în special mai mult de o zi sau două.

Una peste alta, dacă suferiți din dragoste, poate fi mai sigur să respectați o abordare mai simplă. La fel ca orice dependent, trebuie să vă întrerupeți alimentarea cu sursa durerii – deci fără apeluri sau mesaje text sau petrecerea timpului privind imaginile vechi. Apoi, soluția e să faceți altceva care vă oferă o explozie de hormoni buni, dopamină sau oxitocină.

Exercițiile fizice vă vor crește dopamina, iar contactul corporal (de exemplu, o îmbrățișare) și interacțiunea socială (cum ar fi să vedeți prieteni apropiați) pot crește oxitocina. Mai mult decât atât, în câteva luni, zonele creierului responsabile de sentimentele de atașament se diminuează în activitate. În cele din urmă, timpul le vindecă.

Sursa: Daily Mail

Sursa foto: Bzi.ro

Cum să vă păstrați iubiții. E demonstrat științific

Recomandarile noastre