Putin a semnat decretul care prelungește războiul! E scris negru pe alb și până și rușii au început să dispere

Putin a semnat decretul care prelungește războiul! E scris negru pe alb și până și rușii au început să dispere
Ruşii au atacat la Zaporojie şi pun presiune pe Herson cu aviaţie şi artilerie, în timp  ce, în țară, Vladimir a început recrutarea militarilor, într-o zi cu o importanță specială pentru ucraineni.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a menționat, într-un discurs transmis online, prima aniversare a eliberării zonei Bucea de sub ocupaţia rusă.

Președintele Volodimir Zelenski laudă eforturile orașului – martir Bucea

„Bucea. 33 de zile de ocupare. Peste 1.400 de morţi, inclusiv 37 de copii. Peste 175 de persoane au fost găsite în gropi comune şi camere de tortură. 9.000 de crime de război ruseşti. 365 de zile de când a devenit din nou un oraş ucrainean liber. Un simbol al atrocităţilor armatei ţării ocupante. Nu vom ierta niciodată. Vom pedepsi fiecare infractor”, a scris el pe Telegram. Numit oraş-martir, Bucea s-a confruntat cu cel mai dur atac din partea rușilor.

Atacurile rușilor au continuat puternic noaptea trecută

Între timp, presa internațională transmite că Hersonul a fost atacat și bombardat de ruşi de 64 de ori în ultimele 24 de ore. Acest district situat în sudul Ucrainei a fost atacat timp de 24 de ore. Conform bilanțului, un civil a fost ucis, se raportează distrugeri în cartierele rezidenţiale, după cum susţine UNIAN. Şeful administraţiei militare regionale, Oleksandr Prokudin, a spus că „în ultima zi, inamicul a efectuat 64 de bombardamente, trăgând 243 de obuze. Regiunea Herson a fost atacată de aviaţia şi artileria rusă”.

Mai multe zone din Uncraina au fopst atacate dur noaptea trecută

Și cartierul Zaporojie, din sud-estul Ucrainei, unde se află cea mai mare centrală nucleară din Europa, a fost bombardat de armata rusă în timpul nopţii şi vineri dimineaţa devreme. Acest lucru a fost relatat de Administraţia Militară Regională. Potrivit autorităţilor ucrainene, rușii au lansat o serie de atacuri cu un sistem de rachete antiaeriene provocând distrugerea infrastructurii civile. «Constructii civile au fost distruse: a izbucnit un incendiu, casele din apropiere au fost avariate de unda de soc. Nu există victime”, a spus administraţia din Zaporojie.

Inclusiv capitala țării a fost sub țintă, noaptea trecută. Kievul a fost atacat aseară cu drone kamikaze. „Aproximativ o duzină de Shaheed au sosit din nord. Inamicul a tras mai multe rachete din sistemul de apărare aeriană S-300 în Harkov din regiunea Belgorod“, a spus colonelul Yuri Ignat, purtătorul de cuvânt al Forţelor Aeriene, într-un comentariu pentru Ukrainska Pravda.

Putin insistă să prelungească luptele, cheamă tinerii la arme

Între timp, Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei a publicat pe Facebook, un raport care arată că pierderile Rusiei în Ucraina până în prezent „au depăşit un nou prag psihologic: peste 173.000 de militari ruşi morţi în luptă”. În ultimele 24 de ore, susțin oficialii militari ucraineni,  460 de soldaţi ruşi au fost ucişi în luptă, iar joi au fost distruse 5 tancuri ale Federaţiei, 3 vehicule blindate de luptă, 4 sisteme de artilerie, 9 drone de nivel operaţional-tactic, 3 unităţi de autovehicule şi 3 unităţi de echipamente speciale.

Putin vrea o aramtă „fresh” cu 140.000 de tineri

În replică, preşedintele rus Vladimir Putin a semnat, joi, 30 martie, un nou decret pentru „recrutarea de primăvară” a ruşilor înrolaţi în serviciul militar. Astfel, în perioada 1 aprilie – 15 iulie 2023, sunt așteptați la arme tinerii ruşi cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, pentru un total de 147.000 de persoane, transmite agenţia rusă Tass.

Recomandarile noastre