Campionatul Mondial din Qatar este programat în 2022. Turneul final se va disputa în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie, lucru comunicat de preşedintele FIFA, Gianni Infantinoîn 2018.
Numit “Diamantul în Deșert”, stadionul cu 40 de mii de locuri este unul dintre cele opt stadioane ce urmează a fi folosite în competiție.
Stadionul are un design cu modele de diamant și este construit în așa fel încât atunci când soarele își mișcă poziția pe cer, fațada acestuia își schimbă culoarea.
“Ceea ce îl face foarte unic, ceea ce este o importantă parte din moștenirea noastră, este locația sa în inima Orașului Educației”, spune Nasser Al Khater, șeful executiv al comitetului de organizare al Campionatului Mondial de Fotbal 2022 din Qatar.
“Orașul Educației are multe instituții, universități și școli, iar acest stadion va fi folosit pentru recreere și facilități sportive după finalizarea competiției”, a mai adaugat Nasser Al Khater.
Stadionul este primul din Qatar ce primește cinci stele de la Sistemul Global de Evaluare a Sustenabilității. “Toate stadioanele noastre au patru stele, deci, acesta este unic”, spune Al Khater, mândru că materialele folosite în construcție au fost importate regional, iar 25% sunt materiale reciclate.
Cele doua stadioane construite înainte sunt Stadionul Internațional Khalifa și Stadionul Al Janoub. Până la finalul anului 2020 organizatorii se așteaptă să finalizeze încă două stadioane: Stadionul Al Rayyan și Stadionul Al Bayt.
Campionatul Mondial de Fotbal, desfășurat în 2010 în Qatar, a adus atunci multe controverse.
Criticii au presupus că au fost încălcate drepturile omului, ale lucrătorilor din Golf, dar organizatorii afirmă că țara este prezentată greșit la nivel internațional. “A fost Qatar tratat incorect? Da, în opinia mea, foarte mult”, declara Nasser Al Khater pentru CNN la finalul anului 2019. “Cred că Qatar a fost judecat prematur, pe baza unor percepții”.
Angelina Jolie, vizitată în mare secret de un motociclist. Cine e bărbatul!
Sfaturi pentru un somn mai odihnitor și cum să învingi stresul
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook