Raed Arafat, declarații mai sincere ca niciodată. „Mi-a fost teamă să nu fiu agresat”

Raed Arafat, declarații mai sincere ca niciodată. „Mi-a fost teamă să nu fiu agresat”

Să fie oare Raed Arafat sau nu vinovat de deciziile ce țin de pandemia de coronavirus?

Raed Arafat a spus ce nu s-a știut niciodată. „Mi-a fost teamă să nu fiu agresat”

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a spus pentru prima dată ce are pe suflet, invitat în emisiunea „Fără anestezie”, pe Evz Play. Potrivit Doctorul zilei, acesta a afirmat că se consideră victima unei campanii „extrem de puternice”. Mai mult, acesta spune că a avut și un proces cu un trust de presă l-a câștigat. Arafat a dezvăluit pentru prima oară că a avut momente în care se temea să nu fie agresat pe stradă din cauza zvonurilor false.

“Nici măcar ministrul Sănătății, nici măcar eu și nici prim-ministrul nu au luat o decizie singuri”

„A fost o campanie extrem de puternică și eu aș zice că în anumite zone chiar gândită de a face lumea să înțeleagă că deciziile au fost luate de o persoană. La unele posturi media, de dimineață până seara ”Ce a făcut Arafat”, ”Ce a decis Arafat”, astea se spun în fiecare zi. Nu spun că a fost o intenție de a mă expune.

Așa a fost tratată problema, în special mediatic. Toate erau făcute ca să facă omul de rând că o singură persoană a luat decizia. Nici măcar ministrul Sănătății, nici măcar eu și nici prim-ministrul nu au luat o decizie singuri.

Percepția publicată este dată de ”manipularea”, îmi pare rău să zic, a media. Cu unul dintre ei am câștigat deja un proces. Am ajuns la faza în care chiar era ceva absurd. Era o îndemnare la ură. Chiar mă gândeam dacă vine cineva să mă agreseze”, a mai spus el.

Cum a ținut coronavirusul departe

Ca toți românii și Arafat se teme de coronavirus, de aceea are extrem de multă grijă să nu se infecteze. El a recunoscut că nu a avut noroc și nu s-a îmbolnăvit până acum pentru că a fost foarte precaut.  „Nu, niciodată. Dar, pot să spun un lucru: am fost extrem, extrem de precaut. Adică, eu am avut, la un moment, când era încă înainte de vaccin, era casă-lucru, sau mergând în diferite locuri, întotdeauna mască. Tot ce am cumpărat a fost 90% online. Ăsta a fost modul în care am fost precaut.

Am respectat regulile. Am reușit să scap, dar m-am vaccinat imediat când mi-a venit rândul, în februarie. Am făcut și doza a treia și consider că, indiferent dacă am făcut aceste lucruri, precauția este încă necesară. Mai ales cu noua variantă care vine”, a spus acesta.

Sursă foto: times new roman