Răsturnare de situație. „Teroristul din Lyon” era soțul femeii pe care preotul și-o făcuse amantă

Răsturnare de situație. „Teroristul din Lyon” era soțul femeii pe care preotul și-o făcuse amantă
S-a dezlegat misterul împușcării preotului din fața bisericii ortodoxe grecești din Lyon. Nu a fost vorba de nicun act terorist islamic, iar cel care a „executat” s-a trezit acum din comă.

În urmă cu o săptămână, pe 31 octombrie 2020, o știre groaznică făcea înconjurul lumii. Un preot a fost împușcat de două ori în poarta Bisericii sale ortodoxe grecești din Lyon. Temerile inițiale arătau că el ar fi ultima victimă a terorismului islamic din Franța, mai ales că s-a petrcut la scurt timp după execuția prin decapitare a unui profesor, dar și la două zile după ce trei persoane au fost ucise în bazilica romano-catolică Notre Dame din orașul Nisa din sudul Franței.

S-a crezut că preotul grec Nikolaos Kakavelakis, un tată în vârstă de 52 de ani, a fost atacat cu o pușcă tăiată pentru ca un fanatic să semene teroare în oraș. Victima a supraviețuit, dar era în comă profundă.

Dar părintele Kakavelakis a ieșit acum din comă și le-a spus detectivilor că bărbatul care a încercat să-l ucidă este un rival de dragoste. Pur și simplu fusese victima unui soț furios cu a cărui soție se culca.

Procurorul Nicolas Jacquet din Lyon, a declarat presei, într-o declarație publicată sâmbătă, că atacatorul „se dovedește a fi soțul unei femei care avea o aventură cu victima”. Imediat după ce s-a obținut declarația preotului-victimă, procurorul a schimbat încadrarea penală a făptuitorului în „tentativă de omor”, iar soția suspectului arestat se află și ea în custodia poliției.

Atacatorul a fost identificat doar ca un bărbat în vârstă de 40 de ani, de naționalitate georgiană, care locuiește aproape de Biserica Ortodoxă Grecească din arondismentul 7 din Lyon.

El a recunoscut că l-a împușcat pe părintele Kakavelakis în timp ce își închidea Biserica și apoi l-a lăsat să moară acolo.

Cură de curățarea sângelui și a limfei