Cură de curățarea sângelui și a limfei

Cură de curățarea sângelui și a limfei
Nu multă lume se gândește că ar putea avea probleme cu limfa, atunci când apar anumite simptome comune și altor boli. E bine de știut și chiar e bine de ținut o cură de ceaiuri pentru curățarea sângelul.

Toxinele absorbite de la nivelul tubului digestiv trec în limfă și în sânge, circulând apoi în întregul corp. Ele se pot acumula la nivelul pielii, în articulații, în ficat sau splină, determinând boli cutanate precum urticarie, acnee, eczeme, psoriazis, afecțiuni hepatosplenice, gută etc. Sângele transportă substanțele reziduale pro­duse în timpul metabolismului către rinichi, de unde sunt eliminate prin urină. Sistemul limfatic, o rețea com­plexă, formată din ganglioni, glande, vase și capi­lare limfatice, funcționează ca un filtru care înlătură celulele moarte, microbii, diversele toxine, dar în ace­lași timp produce macrofage și limfocite, celule de apă­rare a organismului. Acumularea în exces a rezi­duurilor în corpul nostru afectează funcționarea nor­mală a sistemului limfatic și conduce în timp la slăbirea imu­nității, creșterea în greutate și la instalarea unor afec­țiuni grave, precum limfedem, limfangioame. De­toxi­fierea periodică a sângelui și a limfei este, prin ur­mare, foarte importantă, și se poate realiza eficient cu ajutorul unui alt complex din plante medicinale.
Ingrediente

*rădăcină de brusture, urzică, rădă­cină de cicoare, rădăcină de păpădie, trei-frați-pătați, sânziene, lipicioasă, rocoină, flori de soc, coada-șori­celului, ventrilică.

Mod de administrare

*Dacă folosiți pudră de plante:
Se iau cate 1-2 linguri, de 2-3 ori pe zi, cu iaurt, suc de fructe, miere sau apă, de preferință cu o jumatate de oră înainte de masă. Durata unei cure este de 2-3 luni.

*Dacă folosiți ceai (produs de Fares) sub denumirea „Curățarea sângelui”:

Se pune un pliculeț la o cană de ceai. Se face infuzie. Zilnic, beți 3 căni, timp de 2-3 luni.

Beneficii ale utilizării

* Detoxifierea sângelui și a limfei – rădăcina de brusture și cea de cicoa­re purifică sângele, fiind atât depurative, cât și trofice și pro­tec­toare asupra pielii; sânzie­nele, lipicioasa și rocoina sunt plante care curăță în mod par­­ti­cular limfa, îmbună­tă­țind circulația sangui­nă și lim­fa­tică, reduc congestia limfatică și ajută în caz de umflare a gan­glionilor, amig­dalelor, dar are efecte benefice și asupra mastozei fibrochistice.
* Îmbunătățirea stării pie­lii – rădă­cina de brusture are ac­țiune antimicrobiană și anti­fun­gică, calmantă și antipru­ri­ginoasă la nivelul pielii, fiind utilă alături de cicoa­re, păpădie, sân­ziene în afecțiunile cutanate (der­matite, seboree, acnee, furunculoză, psoriazis, im­pe­­tigo, alo­pecie).
* Previne îmbătrânirea prematură a pielii prin efectul antioxidant – ventrilica conține o mare canti­tate de principii active cu rol antioxidant, fiind mai puternică decât orzul verde în lupta contra radicalilor liberi care atacă membranele celulare.
* Susținerea sistemului imunitar. Funcționarea normală a ganglionilor limfatici și buna circulație a lichidului limfatic formează baza sistemului imunitar.
* Ajută eliminarea recțiilor alergice prin acțiu­nea directă antialergică a plantelor: trei-frați-pătați și coada-șoricelului, împreună cu plantele depurative (rădăcină de brusture, cicoare și urzică).
* Elimină mirosul neplăcut al corpului. Absorbția în fluxul sanguin a unor substanțe rezultate în urma procesului digestiei de la nivelul intestinului (indoli, scatoli, amoniac, amino-etil-mercaptanul) este respon­sa­bilă de mirosul greu al corpului și al produșilor rezi­duali (urină, fecale, transpirație). Aceste substanțe sunt eliminate cu ajutorul complexului Curățarea Sângelui.
* Ajută eliminarea edemelor, reduce retenția de apă prin acțiunea diuretică a rădăcinii de brusture, păpădie și cicoare, a sânzienelor, urzicii și a florilor de soc.
* Contribuie la reducerea durerilor articulare din reumatism și gută. Inflamația articulațiilor poate fi cauzată de precipitarea microcristalelor de urat de sodiu și formarea unor cristale care dau dureri foarte intense, ca și în cazul gutei. Acești urați pot fi însă eliminați din organism, pe cale renală, prin stimularea diurezei de către plantele din Complexul Curățarea Sângelui.

Mere în pijama, crocante, aromate și dulci