Merele sunt printre fructele preferate ale românilor, iar gospodinele pregătesc tot felul de rețete de prăjituri și torturi cu mere.

Mere în pijama, crocante, aromate și dulci

Încercați și rețeta rămasă de şvabii bănăţeni: Apfelküchle(prăjitură cu mere)  sau apfel im schlafrock (mere în foitaj).

Ingrediente

  • 2 mere
  • 2 ouă
  • 150 g făină (5-6 linguri)
  • 30 g zahăr (1 lingură)
  • 200 ml lapte
  • un praf de sare
  • 3-4 linguri făină pentru tăvălit merele
  • ulei pentru prăjit

pentru servit, opțional

  • zahăr pudră, miere, peltea, caramel sărat – la alegere
  • pudră de scorțișoară după gust

Mod de preparare

  • Bateți cele 2 ouă, adăugați laptele rece, făina, zahărul și un praf de sare. Veți avea un aluat omogen, dar lichid, ca cel de clătite.
  • Scoateți cotorul merelor, apoi tăiați-le felii. Nu le curățați de coajă!
  • Puneți la încins o tigaie cu ulei.
  • Dați feliile de măr prin făină, apoi prin aluat.
  • Prăjiți feliile date prin aluat pe ambele părți până devin aurii.
  • Scoateți merele pe un prosop de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
  • Serviți merele în pijama calde sau reci, presărate cu zahăr pudră, scorțișoară, sau cu miere, peltea, sos de caramel.

Ce mănâncă Regina Elisabeta a-II-a ca să se mențină în formă la 94 de ani

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri