Regina Elisabeta a-II-a a Regatului Unit uimește pe toată lumea. Arată neschimbată la cei 94 de ani, poartă haine colorate și face mișcare împreună cu câinii săi. Ce mănâncă Regina Elisabeta a-II-a ca să se mențină în formă.
Ce mănâncă Regina Elisabeta a-II-a ca să se mențină în formă
Darren McGrady, 58 de ani, a fost bucătarul personal al Reginei Elizabeta a II a și al Prințesei Diana în anii ’90 și a povestit care erau mâncărurile preferate ale capetelor încoronate de la Palatul Buckingham.
Darren McGrady a căpătat mai întâi experiență de chef bucătar la unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Londra, Savoy, cotat la cinci stele. De aici, Drarren McGrady a trecut direct în bucătăria de la Palatul Buckingham, unde i-a revenit sarcina să gătească pentru Regina Elizabeta a II-a. În prezent, Darren McGrady are propriul său canal de YouTube, unde oferă detalii despre experiența sa ieșită din comun, aceea de a găti pentru o regină.
Astfel, chef-ul povestește că Regina Elisabeta a-II-a a Regatului Unit îi plăcea o tocăniță de creveți, pe care o mânca pe pâine prăjită și că suveranul englez nu suporta usturoiul, așa că această legumă era interzisă în bucătăriile regale.
Regina Elisabeta a-II-a are un stil de viață surprinzător
Darren McGrady povestește cum a trebuit să se adapteze la gusturile personale ale Reginei și să prepare felurile de mâncare în funcție de preferințele acesteia
De două ori pe săptămână, Regina primește o listă de sugestii de meniu și marcheaza cele care ii plac.
- Regina își începe ziua cu un ibric de ceai proaspăt preparat, fără zahăr și câțiva biscuiți.
- Micul dejun tipic al Reginei include fructe și cereal, iar uneori, cu pâine prăjită cu gem sau marmeladă. În ocazii foarte speciale, mănâncă ouă bătute cu somon afumat și trufe. Potrivit fostului chef, Regina se bucura de trufe proaspete doar în preajma Crăciunului.
- Aparent, Maiestății îi place să bea un cocktail înainte de prânz: gin și Dubonnet, cu o mulțime de gheață și o felie de lămâie.
- Regina serveste masa de pranz la ora 13.00. Aceasta implica, de obicei, pește, cum ar fi un file Dover la grătar pe un pat de spanac aburit sau cu dovlecei, sau un simplu pui la grătar cu o salată. Regina tinde să evite în cele mai multe zile alimentele cu conținut de amidon, astfel că nu există în meniu paste, orez sau cartofi.
- Ceaiul de la ora 17.00 vine de multe ori cu un tort pandișpan cu miere și cremă, sau o prăjitură de biscuiți cu ciocolată.
- Potrivit fostului bucatar-sef, Darren McGrady, două tipuri de sandwich-uri sunt obligatorii la ceaiul de după-amiază: cele cu castravete, somon afumat și ou cu maioneză sau șuncă și muștar, în pâine fără crustă. Regina se bucură de monedele de gem, adică pâine cu unt și gem, tăiată în cercuri de dimensiuni mici.
- Regina Elisabeta a-II-a prefera pentru cina carnea din fermele locale. Preferata este o friptură galeză, servită cu un sos de ciuperci și smântână. Principalul fel de mâncare este urmat de căpșuni sau piersici, cultivate în serele sale din castelul Windsor.
Vești de la Andreea Bălan. Vedeta a făcut un anunț important
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook