Grand Velas Tacos pentru 25.000 de dolari

Cel mai scump fel de mâncare din lume, acest taco conține carne de vită Kobe, caviar Almas Beluga și brânză Brie cu trufe negre. Se servește pe o tortilla de porumb cu fulgi de aur, alături de o salsa exotică, compusă din ardei iute Morita și o ultra-premium tequila. 

Costând o sumă enormă de 25.000 de dolari americani, felul de mâncare este disponibil în Mexic la noul restaurant Frida al Grand Velas Los Cabos Resort. 

Cel mai dulce și cel mai prețios 

Se găsește în Fortress Resort and Spa din Galle, Sri Lanka și se numește Fortress Stilt Fisherman Indulgence. Este renumit pentru că este cel mai scump desert din lume. Se pregătește numai la cerere specială și vine cu un preț de până la 14.500 dolari. Desertul este aromat cu crema irlandeză Baileys și servit cu un compot de mango, rodie și un sos sabayon de șampanie, împodobit cu foiță de aur. 

Făcându-l cu adevărat unic, desertul are o piatră marină de 80 de carate, care stă pe pilonul de ciocolată. Fiind cel mai prețios desert, evident că se servește cu tacâmuri de sticlă personalizate, realizate manual.

Pizza Louis al XIII-lea

Cea mai scumpă pizza din lume, Louis XIII, este cunoscută ca fiind creată de Renato Viola. Pizza a fost creată inițial pentru două persoane și avea doar 20 cm. Aluatul folosit pentru aceasta a avut nevoie de până la 72 de ore să crească și trebuie să se odihnească mult timp înainte de a fi gătit. 

Pe lângă caviar, pizza conține și un homar foarte scump care este livrat din Norvegia, alături de șapte tipuri de brânză. Pentru suma de 12.000 dolari, pizza se servește în Salerno, Italia. 

Caviarul de 24 de karate

Servit de Beluga, singurul restaurant dedicat caviarului din Dubai, într-o porție de 250 de grame, caviarul Belmas Almas este vândut la prețul de 9.884 dolari. 

Almas este cunoscut sub numele de „Regele Regilor” în lumea caviarului, deoarece este cel mai rar și cel mai scump caviar în lume. Țigareta de aur de 24 de karate care este servită cu caviarul Almas valorează 422 dolari în plus.

Un burger gras…la preț

Servit în Fleur de Hubert Keller din Las Vegas, FleurBurger 5000 este cel mai scump burger nu numai din SUA, ci și din lume și vine cu un preț de 5.000 dolari. Acesta are carne de vită Wagyu și este acoperit cu foie gras și trufe. 

De asemenea, vine într-o chiflă de brioche proaspăt coaptă. Burgerul este servit cu o sticlă de Petrus din anul 1995. 

Popcorn de milioane

O cutie de floricele Berco poate costa până la 2.500 dolari. Fiecare bucățică de popcorn este acoperită cu fulgi de aur de 23 de karate. Sunt condimentate cu sare Laeso, care nu este ușor disponibilă. 

Merită cumpărată această găleată de floricele? Ei bine, își merită fiecare bănuț, deoarece veniturile sale sunt donate unei bănci de alimente care hrănește în jur de 200 de persoane fără adăpost și fără venituri.

Sursă foto: Forbes

Legume asortate marinate pentru iarnă. O bogăție de vitamine

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp