Simona Ionescu / Redactor Șef

Legume asortate marinate pentru iarnă. O bogăție de vitamine

Legume asortate marinate pentru iarnă. O bogăție de vitamine
Legumele toamnei pentru la iarnă. Vă ia timp, dar merită din plin pentru că veția avea niște murături foarte gustoase.

Ne bucurăm de multe legume în piețe așa că ar fi păcat să nu păstrăm cât mai multe și pentru la iarnă.

Legume asortate marinate pentru iarnă

O rețetă pentru legume marinate o propune retete-usoare.eu.

Ingrediente

  • 800 g de roșii;
  • 400 g de castraveți;
  • 2 ardei grași;
  • 200 g de varză albă;
  • 2 morcovi;
  • o ceapă roșie;
  • o ceapă galbenă;
  • 5 căței de usturoi;
  • 50 g de mărar și pătrunjel.

Pentru fiecare borcan de 1.5 litri:

  • o lingură cu vârf de sare neiodată;
  • o linguriță de zahăr;
  • o lingură de oțet 9%.
  • Pentru marinadă:
  • apă;
  • 2 foi de dafin;
  • 18-20 boabe de piper negru;
  • 30 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui.

Veți obține 2 borcane de 1.5 litri de legume asortate.

Mod de preparare

  • Îndepărtați cotoarele roșiilor și tăiați-le în feliuțe groase.
  • Îndepărtați capetele castraveților și tăiați-i în rondele cu grosimea de 4-5 mm.
  • Curățați ardeii grași de codițe, semințe și nervuri. Tăiați-i sub formă de fâșii lungi și subțiri.
  • Tăiați cepele în semiluni.
  • Tăiați morcovul sub formă de fâșii scurte și subțiri.
  • Tocați mărunt pătrunjelul și mărarul.
  • Tocați varza fideluță.
  • Tăiați usturoiul în feliuțe.
  • Puneți toate ingredientele pregătite în borcane sterilizate, așezându-le în straturi și destul de compact.
  • Turnați apă fierbinte în borcane, umplându-le complet. Acoperiți-le cu capace sterilizate și lăsați legumele să se opărească pe parcursul a 15-20 minute.
  • Scurgeți apa din borcane într-o cratiță și pregătiți marinada din ea: adăugați foile de dafin, boabele de piper negru și uleiul rafinat de floarea-soarelui. Fierbeți soluția obținută pe parcursul a 2-3 minute din momentul clocotirii.
  • Între timp adăugați sarea, zahărul și oțetul în borcane.
  • Apoi umpleți-le cu marinada fierbinte. Acoperiți-le îndată cu capacele lor și închideți-le ermetic.
  • Întoarceți-le cu capacele în jos și înveliți-le cu o pătură călduroasă până se vor răci complet.
  • Puneți conservele obținute la locul de păstrare. Sursa și Foto: retete-usoare.eu

De ce să mâncăm pește. Beneficii pentru sănătate

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre