Război între frați. Unul a devenit conte și a moștenit totul, geamănul a primit firimituri

Război între frați. Unul a devenit conte și a moștenit totul, geamănul a primit firimituri
Fratele geamăn al contelui de Sutherland a fost aproape dezmoștenit, el primind doar 250.000 de lire sterline conform testamentului lăsat de mama lor, care administra o avere evaluată la 18 milioane de lire sterline. Aceasta a fost a 24-a contesă de Sutherland, și a avut patru copii. Nu i-a iubit la fel.

Dacă ar fi fost mezinul familiei, suma infimă (raportată la averea existentă) putea fi înțeleasă. Dar aici e vorba de frați gemeni. Testamentul lăsat de mamă e zdrobitor.

Datorită faptului că s-a născut doar câteva minute mai târziu, Martin Janson a trebuit să-l vadă pe fratele său Alistair devenind cel de-al 25-lea conte de Sutherland și să moștenească Castelul Dunrobin, care are un domeniu de 120.000 de acri scoțieni, fiind cel mai mare din zonă, cinsiderat o bijuterie de arhitectură cu aproape 200 de camere.

Și acum Martin pare să fi suferit o altă lovitură dată de mama sa de de dincolo de mormânt.

Surse au dezvălui pentru Daily Mail că geamănul al doilea născut a moștenit doar 250.000 de lire sterline conform testamentului care a împărțit o avere de 18 milioane de lire sterline. Mama sa,  Elizabeth, contesa de Sutherland, a redactat testamentul cu doar trei zile înainte de a muri în decembrie anul trecut, la vârsta de 98 de ani.

Cu toții se așteptau ca gemenii să fie recompensați egal după moartea mamei. Ei bine, nu s-a întâmplat așa. Martin Janson  a primit 250.000 de lire sterline, sora sa, Lady Annabel Bainton, a moștenit 3,5 milioane de lire sterline, iar fratele lor, restul. Gemenii și sora lor au mai avut un frate, care însă a decedat cu mai mulți ani în urmă.

Cum și-a împărțit averea ultima contesă de Sutherland

Documentele oficiale publicate recent confirmă că contesa a făcut un nou testament, determinând soarta vastei sale averi, întocmită cu ajutorul Farrer & Co, casa de avocatură care o reprezintă și pe Regina Elisabeta II.

Elizabeth a lăsat 25.000 de lire fiecăruia dintre nepoții ei, 10.000 de lire sterline fiecăruia din strănepoții ei și câte 5.000 de lire atât pentru actuala soție a lui Alistair, Gillian, cât și pentru prima sa soție, Eileen.

Avocații Farrer & Co explică faptul că nu pot comenta decizia contesei. Nici persoane din angajații Castelului Dunrobin cu 189 de camere, pe care contesa și Alistair l-au readus la gloria anterioară după ani de utilizare instituțională ca internat de băieți și l-au deschis publicului, nu au dorit să comenteze, mai arată Daily Mail.

Frații, iubiți discreționar de mamă

Elizabeth moștenise castelul când unchiul ei, cel de-al 5-lea duce de Sutherland, a murit fără copii în 1963. Contesa, care a devenit șefa clanului Sutherland, a rămas orfană la vârsta de zece ani. Ea a fost cunoscută drept un lingvist competent și un tehnician de laborator desăvârșit.

Un coleg aristocrat își exprimă încrederea că nici Alistair, nici Martin nu vor fi uimiți de ultima voință a mamei lor. „Sunt o familie foarte bine sfătuită”, a punctat acesta.

Sursa foto: DailyMail.com, Instagram

În weekend vine frigul! Meteorologii atenționează deja asupra iernii

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp