Regele Charles, nedespărțit de un inel din aur. De unde are bijuteria și cine a purtat-o prima dată  

Regele Charles, nedespărțit de un inel din aur. De unde are bijuteria și cine a purtat-o prima dată  
Regele Charles este nedespărțit de un inel pe care îl poartă pe degetul mic de la mâna stângă. Puțini știu însă ce semnificație are bijuteria.

Încă din anii 70, podoaba a fost observată la mâna regelui Charles și multă lume s-a întrebat ce înseamnă acest lucru. Conform clickpentru femei.ro, bijuteria din aur este un inel de tip sigiliu, care este supranumită și „inelul gentlemanului‟.

Acesta are o vechime de peste 175 de ani, iar Regele Charles l-a primit moștenire. Bijuteria a fost purtată pentru prima oară de către unchiul Regelui, Ducele de Windsor, care a fost Prinț de Wales, înainte să urce pe tron.

Conform „Bloomberg‟, inelele de tip sigiliu sunt folosite încă de pe vremea Vechiului Testament și sunt gravate cu o emblemă a familiei, care reflectă statutul social al proprietarului. Așadar, este lesne de înțeles că această bijuterie simbolizează statutul pe care Regele Charles îl are.

De altfel, și regretată Prințesă Diana avea un inel similar, iar Kate Middleton a primit o stemă, înainte de căsătoria sa cu Prințul William. Inelele de tip sigiliu nu sunt necesare pentru toți membrii familiei regale, dar reprezintă o modalitate subtilă de a-și arăta mândria familială.

În familia regală britanică, există câteva etichete de care trebuie să țină cont și bărbații. Este și cazul Regelui Charles al III-lea, care nu se desparte niciodată inelul pe care îl poartă pe degetul mic de la mâna stângă. Fiind un inel de tip sigiliu, moștenire de familie, acesta reflectă statutul proprietarului.

Moștenirea uriașă lăsată de Regina Elisabeta a II-a

Moștenirea uriașă a coroanei a trecut de la Regina Elisabeta a II-a la Charles, odată cu decesul suveranei. În timp ce Charles a moștenit Ducatul de Lancashire la urcarea pe tron, Ducatul de Cornwall revine fiului său cel mare, William, care a devenit moștenitor al tronului și al 25-lea Duce de Cornwall.

Averea totală a familiei regale este mai degrabă estimată decât cunoscută, deoarece o mare parte din averea personală a reginei a fost păstrată privată. Averea netă a reginei a fost estimată la 370 de milioane de lire sterline de către Sunday Times Rich List din 2022, o creștere de 5 milioane de lire sterline față de anul precedent.

Foto: Bloomberg