Regele Charles șochează din nou. Un cimpoier a povestit ce i-a cerut Suveranul să-i cânte, dar și cum se trezea regina Elisabeta

Regele Charles șochează din nou. Un cimpoier a povestit ce i-a cerut Suveranul să-i cânte, dar și cum se trezea regina Elisabeta
Cine s-ar fi gândit vreodată că regelui Charles îi place să asculte melodiile celebrei formații AC/DC, formată în Sydney, în 1973?

Un cimpoier care a lucrat la Casa Regală până în anul 2019 a povestit de cererea ciudată a actualului Suveran al Marii Britanii.

Regele Charles șochează din nou. Un cimpoier a povestit ce i-a cerut Suveranul să-i cânte. Cum se trezea regina Elisabeta

Dacă majoritatea oamenilor se trezesc în fiecare dimineață odată cu sunetul ceasului deșteptător, regina Elisabeta deschidea ochii pe melodiile unui cimpoier. Suverana îl angajase să cânte în fața ferestrei în fiecare dimineață la ora 9.00, timp de un sfert de oră.

Cimpoierul Suveranei, pentru că acesta era titlul pe care-l primise, avea obligația de a merge după regină în toate reședințele regale în care aceasta dormea.

Este o tradiție veche printre monarhii din Marea Britanie, care a fost introdusă prima dată de regina Victoria. Majestății Sale i-a plăcut atât de mult sunetul cimpoiului când a călătorit în Scoția, la castelul Taymouth, încât a decis să-și ia un cimpoier personal. Din 1843 și până acum se spune că au existat 17 cimpoieri.

„Majestatea Sa Regina Elisabeta a fost colonelul meu șef”

Cei care au urmărit funeraliile reginei au observat la un moment dat un cimpoier care a cântat câteva melodii emoționante. Acesta este maiorul Paul Burns, un personaj extrem de apropia de Elisabeta, dar și de prințul Philip. „Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a fost colonelul meu șef, iar soțul ei, Prințul Philip, Ducele de Edinburgh, a fost colonelul meu regal. Faptul că am cântat la cimpoi la ambele înmormântări ale acestora la Castelul Windsor este o mare onoare ca soldat în activitate.”, a scris acesta pe Twitter.

Paul Burns va fi și cimpoierul lui Charles

Potrivit The Sun, Charles l-a rugat pe Paul Burns să fie și cimpoierul său, doar că acesta va cânta la fereastra sa, în fiecare dimineață, la ora 7.00. „Filozofia sa este că monarhia este statul constant, locuit de indivizi diferiți. Tradițiile familiei vor continua la fel de mult ca și cele ale statului. Dacă cimpoierul ar începe la ora 9 dimineața, este puțin probabil ca Regele să fie acolo pentru a-l asculta.

Ar trebui să înceapă la 7 dimineața dacă vrea ca muzica lui să fie auzită. Charles este un mare iubitor de tradiții și mă aștept din plin ca el să păstreze acest rol.”, a declarat The Telegraph o sursă apropiată regelui.

Fostul cimpoier al Casei Regale, maiorul Scott Methven, care a lucrat la Casa Regală până în 2019, a mărturisit că actualul Suveran este la fel de îndrăgostit de cimpoi, iar odată i-a cerut să-i cânte AC/DC.

Sursă foto: instagram