Regina Danemarcei s-a supărat pe nepoți și le-a retras titlurile: „Anunţul a venit ca un fir de păr în supă”

Regina Danemarcei s-a supărat pe nepoți și le-a retras titlurile: „Anunţul a venit ca un fir de păr în supă”
Margarethe a II-a, regina Danemarcei, a rămas singura regină domnitoare din Europa. După moartea Reginei Elisabeta II-a, ea a rămas monarhul cu cea mai lungă domnie de pe continentul nostru.

Acum Margrethe a II-a a Danemarcei, s-a supărat pe patru dintre nepoții ei și le-a retras titlurile princiare. Este vorba de cei patru copii ai fiului ei, Joachim. Oficial, regina și-a motivat gestul spunând că dorește să le permită acestora să aibă o viaţă cât mai normală, a anunţat miercuri Casa Regală Daneză, informează AFP, potrivit Agerpres.

„Începând de la 1 ianuarie 2023, urmaşii Alteţei Sale Regale Prinţul Joachim nu vor mai putea să îşi folosească titlurile de conte şi contesă de Montpezat, titlurile lor anterioare de prinţ şi prinţesă a Danemarcei devenind caduce”, a anunţat Casa Regală a Danemarcei într-un comunicat.

Fiul cel mic al suveranei daneze, prinţul Joachim, în vârstă de 53 de ani, are patru copii cu vârste cuprinse între 10 şi 23 de ani, născuţi din două căsătorii: Nikolai, Felix, Henrik şi Athena.

„Prin această decizie, Majestatea Sa Regina doreşte să creeze un cadru în care cei patru nepoţi vor putea să îşi construiască propriile vieţi într-o manieră mai liberă, fără să fie limitaţi de consideraţiunile şi de obligaţiile speciale pe care le implică o afiliere formală la Casa Regală”, precizează acelaşi comunicat.

Mama prinților tună și fulgeră: „Copiii se simt excluşi”

Mama celor doi fii mai mari ai prinţului Joachim a avut deja o reacție publică. S-a declarat „şocată” de decizia suveranei daneze.

„Anunţul a venit ca un fir de păr în supă. Copiii se simt excluşi. Ei nu pot să înţeleagă de ce le-a fost luată identitatea”, a declarat contesa Alexandra de Frederiksborg.

Ceilalţi patru nepoţi ai reginei Danemarcei, copiii prinţului moştenitor Frederik, în vârstă de 54 de ani, îşi vor păstra titlurile.  La vârsta majoratului, cel mai mare dintre ei va primi o prerogativă în cadrul casei regale. Conform unei decizii din 2016.

În ianuarie 2022, Regina Danemarcei a împlinit jumătate de secol de când își conduce țara, Insulele Feroe și Groenlamda.

Recomandarile noastre