Regina Elisabeta a anunțat cum va sărbători jubileul de platină. Suverana are planuri mari

Regina Elisabeta marchează 69 de ani istorici ca monarh în acest an și planifică deja sărbătorile pentru jubileul de platină de anul viitor pentru a 70-a sa ediție! Ziua de 2 iunie marchează aniversarea încoronării reginei din 1953 la Westminster Abbey. A urcat pe tron pe 6 februarie 1952, când avea doar 25 de ani, după moartea subită a tatălui ei, regele George al VI-lea. Încoronarea însă a fost amânată cu 16 luni pentru a permite o perioadă de doliu.
Miercuri, Palatul Buckingham a anunțat un weekend de sărbători (și o sărbătoare bancară prelungită!) pentru anul viitor, care se va întinde de la 2 iunie până la 5 iunie. Evenimentele vor include Trooping the Color (festivitățile anuale publice de ziua Reginei), iluminarea Platinum Jubilee, o slujbă de Ziua Recunoștinței la Catedrala Sf. Paul, Derby la Epsom Downs, un concert live numit „Platinum Party at the Palace”, Prânzul Big Jubilee și Concursul Platinum Jubilee.
„Weekend-ul va oferi o oportunitate pentru comunitățile din Marea Britanie să se reunească pentru a sărbători această etapă istorică”, au transmis cei de la Palatul Buckingham. Înainte de weekendul evenimentelor din iunie 2022, regina Elisabeta și membrii familiei regale vor călători în jurul țării pentru a întreprinde o varietate de angajamente pentru a marca ocazia istorică.
Regina Elisabeta, în vârstă de 95 de ani, a devenit cel mai îndelungat monarh din istoria Regatului Unit în septembrie 2015, când a depășit-o pe străbunica ei Regina Victoria, care a petrecut 63 de ani și 216 de zile pe tron.
Regina mai are câțiva ani de petrecut în fruntea Marii Britanii până să devină cel mai lung monarh din istorie. Regele Ludovic al XIV-lea al Franței a domnit 72 de ani și 110 zile, urmat de regele thailandez Bhumibol Adulyadej (70 de ani, 126 de zile) și de regele Johann al II-lea al Liechtenstein (70 de ani, 91 de zile).
Foto: Facebook
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook