Simona Ionescu / Redactor Șef

Testamentul prințului Philip. Cine sunt cei trei beneficiari fără „sânge albastru”

Testamentul prințului Philip. Cine sunt cei trei beneficiari fără „sânge albastru”
După săptămâni de indiscreții despre imensa avere lăsată familiei - 24 de milioane de lire sterline - numele beneficiarilor acestei averi  sunt în sfârșit cunoscute și printre ele apar chiar și persoane care nu fac parte din familie.

Detalii din testamentul prințului Philip  au devenit publice. Alături de regina Elisabeta, care este moștenitoarea legală a averii ducelui de Edinburgh, mai există  trei persoane fără „sânge albastru” care urmează să aibă beneficii după moartea acestuia. Este vorba de colaboratori apropiați ai prințului, care au jucat un rol foarte special în viața lui și care sunt trecuți în testament.

„Spre deosebire de alte fețe regale, prințul Philip va fi generos față de cei trei bărbați care l-au îngrijit”, a declarat pentru The Sun o sursă apropiată de Palatul Buckingham. Această sursă i-a și menționat pe cei trei. Este vorba de secretarul său privat, brigadierul Archie Miller Bakewell, pajul lui William Henderson ( servitor personal ) și chelnerul Stephen Niedojadlo.

Cine sunt cei trei beneficiari fără „sânge albastru”

Numirea în testament a unor persoane străine de familie este o practică destul de neobișnuită pentru membrii familiei regale. Dar, în cazul lui Philip, se  explică prin relația specială care l-a unit cu aceste trei figuri. Cei trei bărbați  pare să fi fost mult mai mult decât simpli oameni la curte.

Potrivit sursei, „toți cei trei bărbați ar fi jucat un rol important în îngrijirea prințului  în ultimii săi ani de viață alături de Bakewell, care a fost întotdeauna alături de Philip, care uneori participa la evenimente la care prințul nu putea onora cu prezența fizică.  Prezențe liniștitoare și de încredere l-au convins pe prinț să fie generos nu numai cu membrii casei regale, ci și cu ei, cei care își dedicaseră ani de viață slujirii Coroanei și îi păzeau cele mai ascunse secrete”, scrie Elle.com.

Numirea celor trei în testament s-a întâmplat după ultima spitalizare a Prințului Philip. După ce acesta s-a externat, și a făcut timp și să semneze pe fotografii ale sale, care mai apoi au fost înrămate și donate celor care au avut grijă de el. Potrivit unor zvonuri, se pare că până și testamentul a fost gata de luni întregi, cu mult înainte de interviul bombă lansat de Harry la televiziunea americană.

Testamentul prințului Philip. Ce a lăsat familiei

De asemenea, potrivit sursei, se pare că nici comportamentul departe de ireproșabil al lui Harry nu a afectat stima și afecțiunea pe care Filip a simțit-o pentru el „Philip nu era genul de personaj care să-l pedepsească pe nepot (Harry) pentru un comportament inadecvat”, explică sursa. „Era un om foarte drept, imparțial și adorabil. Nu a purtat niciodată ranchiună”.

Prințul Philip a purtat aceiași pantofi timp de 74 de ani

Pentru a evita povara de a plăti o sumă mare de bani aferente impozitelor, prințul Philip s-a ocupat de toate actele la timp, ocolind obligațiunea impozitului pe moștenire. Pe scurt, o mare parte din moștenirea vizibilă a revenit soției sale, regina Elisabeta care, prin lege, în calitate de soț, este scutită de impozite.

De asemenea, pentru cei din familie a rămas ca moștenire prețioasa bibliotecă a prințului, care conține nu mai puțin de 13 mii de volume. Pe lângă manuscrise și biografii antice ale liderilor și politicienilor lumii, cuplul regal deține 600 de desene ale lui Leonardo de la Vinci, 22 de Michelangelo, 20 de Rafael, 140 de Canaletto.

Sursa foto: Instagram

Teo Trandafir, de la secretară la o vedetă îndrăgită. Bune și rele din viața ei

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre