Pandemia de coronavirus a adus probleme și Casei Regale a Marii Britanii, care încearcă să țină situația sub control.
Regina Elisabeta este îngrijorată. Cuvintele trezorierului regal au zguduit-o
Coronavirus a lovit și în Casa Regală a Marii Britanii, care acum are probleme cu banii. Cea mai îngrijorată este regina Elisabeta care, econoamă din fire, e acum și mai atentă la cum sunt făcute cheltuielile, să fie cât mai chibzuită cu putință, astfel încât să nu se risipească nimic. Cel care a pus punctul pe I a fost chiar trezorierul regal.
Cât s-a plătit pentru renovarea Palatului Buckingham
E foarte adevărat că s-a cheltuit o sumă imensă pentru renovarea Palatului Buckingham care a avut loc anul trecut, când s-au cheltuit nu mai puțin de 102 de milioane de lire sterline. Probleme sunt și la fondul reginei, care este format din taxele plătite de cetățeni, pe care aceasta îl folosește doar în interes de serviciu, care este, potrivit surselor, de 86 de milioane de lire sterline.
Dar lipsa vizitatorilor cauzată de pandemia de coronavirus a dus ca regina să piardă nu mai puțin de 14 milioane de lire sterline.
Câți bani a plătit ca să-l ajute pe prințul Andrew
Pe de altă parte, regina a scos mulți bani și pentru a-l ajuta pe prințul Andrew să scape de procesul de abuz sexual intentat de Virginia Giuffre. Potrivit rapoartelor, e vorba de o sumă cuprinsă între 10-12 milioane de lire sterline, plus încă o donație de 2 milioane de lire sterline către organizații de caritate.
Asta pentru a fi oprit procesul de la judecarea în civil. Potrivit informațiilor oferite de Daily Telegraph regina va folosi fonduri din proprietatea ei din Lancaster, estimată la suma de 23 de milioane de lire sterline, dar Palatul Buckingham nu a confirmat nimic. „Nu am comentat niciodată cu privire la finanțarea chestiunilor legale ale Ducelui și nu vom face acum”, a declarat pentru The Independent, secretarul de comunicații private al Reginei, Donal McCabe.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook