Regina Elisabeta II a plecat cu elicopterul să-și celebreze ziua. Ultima fotografie

Regina Elisabeta II a plecat cu elicopterul să-și celebreze ziua. Ultima fotografie
În onoarea celei de-a 96-a aniversări, regina Elisabeta II a împărtășit un nou portret cu ea însăși, alături de două dintre animalele preferate. Fotografia face parte dintr-o tradiție de lungă durată pentru monarh.

În fotografie monarhul se află între doi dintre poneii săi albi și blănoși – Bybeck Katie și Bybeck Nightingale – pe domeniul Castelului Windsor. Ea poartă o haină de un verde închis, într-o nuanță asemănătoare culoarei livrei oficiale a prințului Philip.

Fotografia a fost realizată luna trecută, în incinta Castelului Windsor, de către Henry Dallal, un cunoscut fotograf ecvestru, în numele Royal Windsor Horse Show. Regina este un patron – și un spectator avid – al evenimentului sportiv cu cai, care are loc în mai sau iunie în fiecare an. Show-ul, care a fost organizat pentru prima dată în anul 1943, a fost urmărit la fiecare ediție de către Majestatea Sa.

Elisabeta II este regina a 15 state suverane

Născută în Mayfair, Londra, pe 21 aprilie 1926, primul copil al ducelui și ducesei de York, Elisabeta II este regina a cinsprezece state suverane, cunoscute sub numele de Commonwealth. Acestea sunt: Regatul Unit, Australia, Canada, Noua Zeelandă, Jamaica, Bahamas, Grenada, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Tuvalu, Sfânta Lucia, Sfântul Vicențiu și Grenadine, Antigua și Barbuda, Belize și Sfântul Kitts și Nevis.

A avut parte de o educație privată, acasă, și a început să își asume sarcini publice în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. În 1947 s-a căsătorit cu Philip, Duce de Edinburgh, un fost prinț al Greciei și Danemarcei, cu care are patru copii: Charles, Prinț de Wales, Anne, Prințesă Regală, Andrew, duce de York și Edward, Conte de Wessex. A fost căsătorită cu Prințul Philip timp de 73 de ani, până la moartea acestuia, anul trecut, la data de 9 aprilie 2021.

Când tatăl ei a murit în februarie 1952, Elisabeta II a devenit regina Marii Britanii. Domnește, prin urmare, de 70 de ani, fiind,  astfel, șefa de stat cu cea mai îndelungată funcție din istoria lumii, cel mai în vârstă monarh în viață, are cea mai îndelungată domnie a unui monarh acual și cea mai îndelungată funcție a unui șef de stat actual.

După ce în 2017 a devenit primul monarh britanic care a putut celebra Jubileul de safir, anul acesta, domnia de șapte decenii va fi celebrată un weekend întreg. Jubileul de platină e programat să aibă loc în luna iunie.

Unde a plecat regina Elisabeta II  cu elicopterul să-și celebreze ziua

Majestatea Sa a zburat ieri cu elicopterul spre domeniul său Sandringham din Norfolk.  De ziua ei Elisabeta II va sta la Wood Farm Cottage, unde iubitul ei soț a petrecut mult timp în ultimii ani de viață. Sandringham, unde regina își produce propriile mpărci de gin, reprezintă reședința de la țară mult iubită de Majestatea Sa.  Castelul a fost reședința privată a patru generații de monarhi britanici, începând cu anul 1862.

Sursa foto: Instagram