A strălucit la nunta cu prințul Phillip, dar puțini sunt cei care cunosc povestea rochiei de mireasă a reginei Elisabeta.
Regina Elisabeta nu va uita niciodată asta. A fost ajutată de britanici să-și cumpere rochia de mireasă
Chiar și familiile regale au probleme uneori când vine vorba de perioadele de criză. Și nici regina Elisabeta nu a scăpa de așa ceva. Nunta Suveranei a avut loc într-o perioadă grea pentru întreaga omenire, după sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.
În cartea Austerity in Britain: Rationing, Controls, and Consumption este relatat faptul că oamenii cumpărau produse după ce se înregistrau în magazine și primeau un anume număr de cupoane. Pentru a-și putea achiziționa superba ținută, familia regală a primit un supliment de 200 de cupoane, iar sute de britanici au trimis cupoanele lor Familiei Regale, pentru ca regina lor să aibă rochia mult dorită. Doar că acestea trebuiau returnate, pentru că era ilegal să te folosești de bunul altcuiva.
Croitorul s-a inspirat în creația sa din pictura lui Botticelli „Primavera”
Superba rochie de mireasă a fost realizată din satin și mătase și împodobită cu cristale și 10.000 de perle. Ea a fost opera lui Sir Norman Hartnell care, pentru a o crea, s-a inspirat din pictura lui Botticelli „Primavera”. Elisabeta a făcut pasul cel mare pe 20 noiembrie 1947.
Regina și prințul Philip s-au cunoscut când prințesa avea doar 13 ani și el 18 ani, dar s-au îndrăgostit de la prima vedere. La 21 de ani i-a spus Da celui care avea să-i fie nu doar soț, ci și prieten și ajutor pentru toată viața. Din nefericire, prințul Philip s-a stins anul trecut, la vârsta de 99 de ani, după ce a stat internat aproape o lună în spital.
„Cu durere profundă, Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Philip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală a murit în pace în această dimineață la Castelul Windsor”, a fost declarația făcută de Palatul Buckingham.
Sursă foto: ego
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook