Regina Elisabeta, „pasăre de noapte”. S-a aflat motivul pentru care a ajuns la spital

Regina Elisabeta, „pasăre de noapte”. S-a aflat motivul pentru care a ajuns la spital
Regina Marii Britanii, Elisabeta II, a fost spitalizată săptămâna trecută pentru a i se face analize medicale. Deși a revenit acasă după mai puțin de 24 de ore, nu se simte chiar grozav. Suverana are 95 de ani.

Acum s-a aflat de ce sănătatea Elisabetei II s-a șubrezit: regina e o adevărată „pasăre de noapte”. Suverana nu a participat, duminică, la slujba religioasă, cum face de obicei. Ea a rămas să se odihnească, la recomandarea medicilor, au semnalat luni ziarele britanice preluate de EFE. Potrivit The Sun, este pentru prima oară când regina nu participă la slujbă de când s-a întors de la castelul din Balmoral, unde a petrecut vacanţa de vară.

Săptămâna trecută, regina a fost internată pentru o noapte la spitalul privat King Edward VII, din centrul Londrei. I s-au făcut „unele analize preliminare”, a precizat Casa Regală, fără a oferi detalii. Tot la sfatul medicilor, Elisabeta II și-a anulat, săptămâna trecută, o vizită privată în Irlanda.

Suverana în vârstă de 95 de ani se odihneşte la castelul din Windsor, din afara Londrei. Dacă se va simți mai bine, în perioada următoare, ea speră să participe la Summitul Climatic COP26, care va avea loc săptămâna viitoare la Glasgow (Scoţia).

Cu cine își pierde nopție Regina Elisabeta II

Regina Elisabeta II ar fi „obosită” din cauza faptului că, pe lângă programul său încărcat, cam pierde nopțile. Se pare că suverana, rămasă văduvă anul acesta, stă noaptea trează până târziu, pentru a se uita la televizor.

Regina Elisabeta a II-a a luat o decizie radicală la două săptămâni de doliu

The Sunday Times relatează acum că regina este epuizată, din cauza programului solicitant. Ea are foarte multe angajamente private , iar după încheierea acestora, stă noaptea trează până târziu, pentru a se uita la televizor. Cotidianul a scris că regina a avut „un flux constant de prânzuri și cine cu familia și prietenii” în această lună, deoarece „nu vrea să ia masa singură”. Ea încearcă să se mențină ocupată, de la moartea Ducelui de Edinburgh, în aprilie.

Un apropiat al familiei regale a declarat că Regina Elisabeta II își petrece serile uitându-se la televizor, adesea, în compania lui Mabel Anderson, în vârstă de 95 de ani, bona ce a avut grijă de copiii ei. „Regina o sună uneori și Mabel se duce și se uită la televizor cu ea. Sunt foarte apropiate”, a declarat sursa. Aceeași persoană a relatat că suverana urmărește un serial TV polițist, „Line of Duty”. De asemenea, a stat până târziu și a privit la televizor victoria vedetei de tenis Emma Răducanu la US Open din această vară.

Regina Elisabeta II este cel mai longeviv și cel mai longeviv monarh al Marii Britanii. În vârstă de 95 de ani, ea  urmează să sărbătorească jubileul de platină – 70 de ani pe tron – anul viitor.

Sursa foto: Instagram