Relație dincolo de așteptări. Ce a fost capabil să facă Robert Downey Jr. pentru actorul Armie Hammer

Relație dincolo de așteptări. Ce a fost capabil să facă Robert Downey Jr. pentru actorul Armie Hammer
Armand Douglas (Armie) Hammer este un actor american, fiul omului de afaceri Michael Armand Hammer și strănepot al magnatului petrolului Armand Hammer. El și-a început cariera cu apariții în mai multe seriale de televiziune și a ajuns rău de tot, anul trecut.

Anul trecut, când Armie Hammer a intrat într-o criză majoră, care a implicat acuzații șocante de abuz emoțional, manipulare și violență, ajutorul a fost neașteptat și a venit de la un coleg de breaslă.  Robert Downey Jr .a fost cel care a intervenit pentru a-l îndruma pe actor spre dezintoxicare, a declarat o sursă apropiată lui Hammer pentru Vanity Fair.

De fapt, Downey, care la rându-i s-a luptat cu propriile sale scandaluri și dependențe foarte mediatizate la Hollywood, a plătit pentru ca mai tânărul prieten actor să petreacă aproape șase luni în centrul de reabilitare din Florida, The Guest House, confirmă sursa.

Centrul de tratament, situat pe o proprietate izolată de 52 de acri în Silver Springs, „se adresează în special clienților care au un stil de viață foarte stresant sau cu vizibilitate mare, cum ar fi directorii de afaceri, politicienii și profesioniștii din domeniul divertismentului”, se poate afla de pe site-ului web al instituției.

Armie Hammer s-a ținut deoparte de averea familiei

Mai multe persoane care au vorbit cu Vanity Fair anul trecut au făcut aluzie la traume nerezolvate din trecutul lui Hammer, precum și la probleme continue legate de abuzul de substanțe.

„Toată lumea se uită la Armie gândindu-se că a avut un fel de viață privilegiată – și asta trebuie să însemne că nu au existat probleme în tinerețea lui și că totul a fost minunat, a declarat un prieten apropiat al actorului. Dar lucrurile nu stau neapărat așa. Doar pentru că provii dintr-un mediu în care resursele financiare sunt abundente nu înseamnă că viața nu este lipsită de probleme”.

Hammer a fost botezat după bunicul său Armand, un magnat al petrolului, care a murit în 1990 și a fost estimat de Forbes la o avere de aproximativ 180 de milioane de dolari. Însă moartea lui Armand a incitat o bătălie epică pentru moștenire, care încă mocnește trei decenii mai târziu. De-a lungul carierei sale cinematografice, Hammer s-a mândrit cu independența sa financiară față de familia sa.

„Sunt foarte mândru de asta”, a spus el, dar  a mărturisit în 2017 că finanțele sale erau atât de strâmtorate încât nu a putut plăti un pariu pe care îl făcuse cu regizorul filmului Call Me by Your Name, Luca Guadagnino: „M-ar fi falimentat la propriu, iar eu trebuie să cumpăr scutece mâine”.

După dezintoxicare, a plecat pe Insulele Cayman și și-a luat un job „normal”

De la terminarea șederii sale la dezintoxicare în decembrie anul trecut, Hammer se bucura de o viață liniștită, pe Insulele Cayman, lucrând la recuperarea sa și petrecând timp cu familia sa, spune sursa. Fosta soție a actorului, Elizabeth Chambers, fondatoarea Bird Bakery, care se pare că a semnat propriul contract de divertisment, l-a susținut pe Hammer pe tot parcursul procesului, spunându-le prietenilor că vrea ce este mai bine pentru familia lor.

Săptămâna trecută, recuperarea discretă a lui Hammer în Insulele Cayman a fost întreruptă brusc când un tweet viral l-a readus pe actor pe prima pagină a ziarelor. Producătorul Desus & Mero, Muna Mire, a postat o fotografie a unui pliant pentru clubul de vacanță Morritt’s Resort, deținut de familie, care conținea o fotografie a lui Hammer și îl identifica drept „concierge personal” pentru oaspeții care sosesc.

„Părinții prietenilor mei au plecat în vacanță în Insulele Cayman și Armie Hammer a fost concierge-ul lor. (…)”, a scris Mire, înainte de a șterge tweet-ul. Un avocat al lui Hammer a declarat miercuri pentru Vanity Fair:  „Nu pot confirma sau infirma informațial, deoarece Armie nu a abordat-o. Cred doar că este de rahat că (…) presa îl face de rușine pentru că are o slujbă normală”.

Hammer a fost asaltat de presă în insulele Cayman încât, vineri, a zburat împreună cu Chambers și cei doi copii mici ai lor la Los Angeles pentru a scăpa de atenția publică. În timp ce se afla în oraș, Hammer a stat într-o casă deținută de Downey și a participat la o întâlnire a alcoolicilor anonimi în Malibu, potrivit sursei. Pe lângă faptul că i-a oferit lui Hammer un loc de cazare temporar, Downey i-a oferit și asistență financiară până când se va pune pe picioare.

Acuzat de femei, doar pe social media

Anul trecut, Hammer a fost lăsat baltă de agenția sa de talente WME după ce mai multe femei au apelat la rețelele de socializare pentru a-l acuza pe actor de abuz emoțional, manipulare și violență sexuală. E de remarcat că nicio acuzație nu a fost depusă vreodată, iar Hammer a negat toate acuzațiile. Actorul, care se află în proces de divorț cu Chambers, lucrează cu Andrew Brettler, un avocat de la Hollywood care îl reprezintă și pe Prințul Andrew.

Variety a relatat că Armie Hammer a fost angajat al stațiunii și că vindea timeshare. „Lucrează la un cub, a declarat o sursă pentru publicație. Realitatea este că este complet falit și încearcă să își umple zilele și să câștige bani pentru a-și întreține familia”.

Sursa foto: Instragram