Vara avem o bogăție de legume și ar fi păcat să nu profităm. Uite o rețetă pentru vinete, dar nu salată, nici pane, ci prăjite cu alte legume.

Vinete prăjite cu alte legume

O rețetă inedită cu vinete. ” Acest deliciu este imposibil să nu fie îndrăgit! Combinarea corectă a ingredientelor, condimentelor și metoda de preparare creează un gust ideal!”, scrie retete-usoare.eu.

Ingrediente

  • 1300 g de vinete;
  • 600 g de ardei dulci;
  • 600 g de roșii;
  • 500 g de ceapă;
  • 3 căței de usturoi;
  • 30 g de pătrunjel proaspăt;
  • 150 ml de ulei;
  • ½ linguriță de piper negru măcinat;
  • 3 lingurițe de sare.

Mod de preparare

  • Curățați vinetele de coajă și tăiați-le în felii lungi, cu grosimea de aproximativ 5 mm.
  • Presărați-le cu sare și puneți-le pe o strecurătoare. Lăsați-le să-și elibereze sucul pe parcursul a 15 minute.
  • Apoi uscați-le cu ajutorul prosoapelor de hârtie.
  • Prăjiți-le în ulei încins, pe foc mare, pe ambele părți, până se vor rumeni. Transferați-le pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie, ca să eliminați excesul de ulei.
  • Curățați ardeii dulci de codițe și semințe. Tăiați-i în bucăți longitudinale.
  • Prăjiți ardeii dulci într-o cantitate mică de ulei, pe foc moderat, sub capac, timp de 5-6 minute. Amestecați-i periodic, ca să se rumenească uniform. Apoi transferați-i pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie.
  • Tăiați ceapa în felii subțiri. Prăjiți-o într-o cantitate potrivită de ulei, pe foc moderat, timp de 5 minute. Amestecați frecvent.
  • Apoi adăugați roșiile decojite și tăiate în cubulețe. Amestecați și gătiți totul pe foc mic, sub capac, pe parcursul a 6-7 minute.
  • Adăugați sarea, piperul negru măcinat și usturoiul trecut prin presa de usturoi. Amestecați. Transferați compoziția rezultată într-un bol, lăsând o parte din ea în tigaie.
  • Așezați jumătate din feliile de vânătă pe stratul de ceapă și roșii.
  • Acoperiți-le cu jumătate din bucățile de ardei. Presărați-le pe acestea cu o parte din pătrunjelul mărunțit.
  • Răspândiți jumătate din compoziția de ceapă și roșii din bol pe suprafața legumelor din tigaie.
  • Puneți din nou câte un strat de vinete, apoi de ardei. Dacă a mai rămas pătrunjel, adăugați-l în tigaie.
  • Acoperiți tigaia cu un capac și puneți pe foc mic, timp de 10 minute, pe foc mic. Gata! Sursa: retete-usoare.eu
Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp