Vara avem o bogăție de legume și ar fi păcat să nu profităm. Uite o rețetă pentru vinete, dar nu salată, nici pane, ci prăjite cu alte legume.
Vinete prăjite cu alte legume
O rețetă inedită cu vinete. ” Acest deliciu este imposibil să nu fie îndrăgit! Combinarea corectă a ingredientelor, condimentelor și metoda de preparare creează un gust ideal!”, scrie retete-usoare.eu.
Ingrediente
- 1300 g de vinete;
- 600 g de ardei dulci;
- 600 g de roșii;
- 500 g de ceapă;
- 3 căței de usturoi;
- 30 g de pătrunjel proaspăt;
- 150 ml de ulei;
- ½ linguriță de piper negru măcinat;
- 3 lingurițe de sare.
Mod de preparare
- Curățați vinetele de coajă și tăiați-le în felii lungi, cu grosimea de aproximativ 5 mm.
- Presărați-le cu sare și puneți-le pe o strecurătoare. Lăsați-le să-și elibereze sucul pe parcursul a 15 minute.
- Apoi uscați-le cu ajutorul prosoapelor de hârtie.
- Prăjiți-le în ulei încins, pe foc mare, pe ambele părți, până se vor rumeni. Transferați-le pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie, ca să eliminați excesul de ulei.
- Curățați ardeii dulci de codițe și semințe. Tăiați-i în bucăți longitudinale.
- Prăjiți ardeii dulci într-o cantitate mică de ulei, pe foc moderat, sub capac, timp de 5-6 minute. Amestecați-i periodic, ca să se rumenească uniform. Apoi transferați-i pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie.
- Tăiați ceapa în felii subțiri. Prăjiți-o într-o cantitate potrivită de ulei, pe foc moderat, timp de 5 minute. Amestecați frecvent.
- Apoi adăugați roșiile decojite și tăiate în cubulețe. Amestecați și gătiți totul pe foc mic, sub capac, pe parcursul a 6-7 minute.
- Adăugați sarea, piperul negru măcinat și usturoiul trecut prin presa de usturoi. Amestecați. Transferați compoziția rezultată într-un bol, lăsând o parte din ea în tigaie.
- Așezați jumătate din feliile de vânătă pe stratul de ceapă și roșii.
- Acoperiți-le cu jumătate din bucățile de ardei. Presărați-le pe acestea cu o parte din pătrunjelul mărunțit.
- Răspândiți jumătate din compoziția de ceapă și roșii din bol pe suprafața legumelor din tigaie.
- Puneți din nou câte un strat de vinete, apoi de ardei. Dacă a mai rămas pătrunjel, adăugați-l în tigaie.
- Acoperiți tigaia cu un capac și puneți pe foc mic, timp de 10 minute, pe foc mic. Gata! Sursa: retete-usoare.eu
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook