Rețetă de mic dejun american: Banana bread cu mere

Rețetă de mic dejun american: Banana bread cu mere
Banana bread sau pâinea cu banane a fost în topul preparatelor pregătite de întreaga planetă în pandemie. Apoi rețeta originală a fost îmbunătățită.

Patiserii și bloger-ii culinari nu s-au mai oprit în a prepara banana bread. Ei au îmbunătățit rețeta permanent în ultimii ani, rezultatul fiind, de fiecare dată, spectaculos.

Rețeta  de banana bread pe care o prezentăm azi a fost îmbunătățită cu mere, astfel încât, dincolo de gustul cu adevărat delicios, reparând această prăjitură vă veți bucura de beneficiile nutriționale pe care le aduc organismului atât bananele cat și merele.

În plus e o alternativă simplă în a reușit s-o folosiți cele câteva banane pe care le-ați uitat în frigider și care s-au copt în exces. Dincolo de asta, prăjitura banana bread cu mere poate fi o alternativă nouă la clasica plăcintă cu mere pe care ați învățat să o preparați încă de când ați fost copii.

Ingrediente pentru banana bread cu mere

– 2 mere mici, tăiate în cuburi

– 1 lingură de scorțișoară

– 25 g zahăr (pentru mere)

– 100 g unt vegan sau normal (eu am folosit @nuttelex)

– 100 g zahăr brut

– 2 ouă

– 1 linguriță de vanilie

– 3 banane mari și coapte, făcute piure

– 150 g făină simplă

– 1 linguriță de bicarbonat de sodiu

– un vârf de cuțit de sare

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 175 de grade Celsius și tapetați o formă de pâine cu hârtie de copt. Tăiați merele în cuburi și acoperiți-le cu scorțișoară și 25 g de zahăr. Cu ajutorul unui mixer electric bateți împreună untul, zahărul, ouăle și vanilia. Adăugați banana și amestecați până când se combină. Se adaugă făina, bicarbonatul de sodiu și sarea, apoi se încorporează amestecul de mere.

Se toarnă aluatul astfel obținut în forma de pâine și se coace timp de 50 – 55min, sau până când este auriu deasupra și până când o scobitoare introdusă iese curată. Se lasă să se răcească banana bread cu mere înainte de a fi tăiată și servită.

Sursa: Instagram