Rețeta de impresionat musafirii. Cotlete de miel în crustă

Rețeta de impresionat musafirii. Cotlete de miel în crustă
Sunt momente în care ținem neaparat să impreionam invitații la masa. Poate vine soacra în vizită și vreți să-i arătați ce măiastru vă descurcați la bucătărie.

O rețetă aparte e prezentată de chef Cătălin Scărlătescu. Rețeta e celebră între pasionații de gătit din România. Reputatul chef a preparat-o în ediția Master chef din 22 mai 2012.

Nu este cea mai simplă, dar departe de a fi imposobil de preparat. Din contra, totul e logic, iar finalul va fi unul care îi va face pe comeseni să se lingă pe degete. Cele două ore petrecute în bucătărie chiar merită osteneala. Până la urmă, e în regulă să ne propunem, din când  în când, depășirea limitelor și cunoștințelor. Și atunci, de ce să nu începem într-un loc familiar, la bucătărie?

Rețeta. Cotlete de miel în crustă de alune și fistic 

Ingrediente: cotlete de miel, alune de pădure, fistic, nuci, semințe negre de susan, mazăre, ceapă, unt, adrei gras, sfeclă roșie, sare de mare, smântână de gătit, ficat de gâscă.


Ne-a umplut ochii de lacrimi. Ce declarație de dragoste emoționantă i-a făcut Harry mamei sale, Prințesa Diana

O veste bună și una rea despre primul vaccin împotriva COVID -19 testat pe oameni


Preparare: Pentru început, cotletele de miel de pun pe grătar cât să prindă față, apoi se dau la cuptor.

Pentru crustă – alunele de pădure, fisticul, nucile și semințele de susan se pisează.

Separat, se prepare piureul  de mazăre – mazărea se călește în unt, cu ceapă, apoi se adaugă puțină apă. Când e gata se pasează, apoi se dă prin sită, pentru a-i garanta o textură fină. Sau se folosește blenderul.

„Coulli de ardei” e ceva ce doar sună complicat. Ardeiul gras (roșu) se coace pe plită, apoi se curăță de coajă și semințe și se pune la blender. Așa ați obținut coulli de ardei.

Bucățile de sfeclă se fierb în apă, apoi se scurg, se dau prin blender, se strecoară printr-o sită, apoi se îngroașă compoziția cu amidon, pentru a obține jeleurile din sfeclă.

Cotletele de miel deja preparate la cuptor de scufundă în compoziția de sfeclă roșie, apoi se tăvălesc prin compoziția de alune, nuci și fistic pisate, pentru crustă.

Separat se prepare spuma de foie gras: se pune smântâna în cratiță, se adaugă ficatul, se lasă la foc mic până când acesta se topește, apoi compoziția se pune în blender, după care se strecoară și ajunge în sifon (puteți folosi unul pentru frișcă). Pentru prezentare, aveți liber la imaginație, alăturând cotletele în crustă cu coulli, spumă de foie gras și piure de mazăre.

Sursa foto: ApropoTV.ro