Rețetă de musaca de cartofi. Doar așa îți iese perfect!

Rețetă de musaca de cartofi. Doar așa îți iese perfect!
Musacaua este o mâncare preparată din carne tocată şi felii de vinete, aşezate în straturi alternative, acoperite cu un strat gros de sos béchamel, care este coaptă în cuptor şi astfel devine rumenă. Există numeroase versiuni de musaca, iar unele dintre acestea întrebuinţează alte legume, cum sunt cartofii sau dovleceii.

Rețeta de azi face apel la una din cele mai folosite legume, cartoful. acesta e foarte sănătos și merită inclus în alimentație cât mai des. Cartofii sunt delicioși și sănătoși. În plus, sunt un bun aliat când vine vorba de diete deoarece au puține calorii. Însă, pentru a-și păstra această calitate uleiul nu prea are ce căuta în preajma lor.

Așa cum am mai arătat, cartofii sunt un aliment extrem de util în diete, pentru că au puține calorii. Cartofii au un conținul bogat de apă (până la 75%), sodiu, fosfor, calciu, vitamina A, niacin, vitamina C, acid pantotenic, hidrați de carbon, magneziu, mangan, cupru, sulf, dar și cantități mici de acid malic și acid citric. Bine de știut este că 1 kg de cartofi asigură organismului 800 de kilocalorii. În plus, combinați cu unt de fistic, se transformă într-o masă hrănitoare și apetisantă.

Ingrediente pentru musaca de cartofi

800 g carne tocată ( amestec porc și vită)

100 ml suc de roșii

400 g brânză telemea

100 g unt

200 ml lapte

100 g cașcaval

1 kg de cartofi

2 cepe

Ulei

Sare

Mod de preparare

Se toacă cepele mărunt și se prăjesc în 4 linguri de ulei. Se adaugă carnea tocată, sare și piper după gust și se toarnă sucul de roșii. Se lasă pe foc mic, amestecând des, până se pătrunde carnea și scade. Se curăță cartofii și se fierb. Se scot din apă, se pasează și se freacă cu untul și laptele. La final se adaugă brânza rasă.

Se montează musacaua. Se unge cu unt o tavă întinsă. Se întinde o treime din cantitatea de carne și se acoperă cu o treime din cantitatea de piure. Se repetă operația de încă două ori, păstrând proporțiile. Deasupra va fi un strat de piure, pe care se presară puțin cașcaval ras. Se coace timp de 20 minute la foc moderat, apoi se poate servi.

Sursa: Kaufland.ro