Cartofi crocanți cu crustă de parmezan

Cartofi crocanți cu crustă de parmezan
Tuturor ne plac cartofii, iar pentru a nu cădea în „păcatul” celor prăjiți în ulei, în ultima perioadă am promovat mai multe rețete sănătoase.

Cartofii sunt delicioși și sănătoși. În plus, sunt un bun aliat când vine vorba de diete deoarece au puține calorii. Însă, pentru a-și păstra această calitate uleiul nu prea are ce căuta în preajma lor. Nici tigăile. Aliații sunt cuptorul și hârtia de copt.

Așa cum am mai arătat, cartofii sunt un aliment extrem de util în diete, pentru că au puține calorii. Cartofii au un conținul bogat de apă (până la 75%), sodiu, fosfor, calciu, vitamina A, niacin, vitamina C, acid pantotenic, hidrați de carbon, magneziu, mangan, cupru, sulf, dar și cantități mici de acid malic și acid citric.

Bine de știut este că 1 kg de cartofi asigură organismului 800 de kilocalorii. În plus, combinați cu unt de arahide, se transformă într-o masă hrănitoare și apetisantă. Dacă adăugați parmezan, preparatul obținut este cu adevărat ieșit din comun. Ceea ce e remarcabil la această rețetă este faptul că o să prepară extrem de simplu, că nu există necesitatea de a măsura sau cântări ingredientele, dar evident vă recomandăm să le folosiți cu măsura. În plus, timpul necesar pregătirii este redus.

Ingrediente pentru cartofi crocanți cu crustă de parmezan

O bucățică de unt

Cartofi

Parmezan ras ( 2 linguri)

Praf de ceapă

Praf de usturoi

Sare

Piper

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rachael Engelhardt (@foodwithhardt)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 220d e grade Celsius. Tăiați și crestați cartofii, după cum vedeți procedura în clipul de mai sus. Topiți o jumătate de baton de unt și turnați-l într-o tavă de copt. 4. Adăugați 2 linguri de parmezan, 1/4 linguriță de praf de ceapă, 1/4 linguriță de praf de usturoi și sare și piper după gust.

Adăugați cartofii cu fața în jos. Ungeți-i cu unt topit din tavă și adăugați mai multă brânză parmezan rasă deasupra. Coaceți cartofii timp de 20 – 25 de minute (dacă folosiți cartofi mici). Dacă cartofii voștri sunt mai mari, va trebui să ajustați timpul de coacere.

Sursa: Instagram