Secretul cartofilor prăjiți ca să iasă extra crocanți și dietetici

Secretul cartofilor prăjiți ca să iasă extra crocanți și dietetici
Ce ne-am face fără cartofi prăjiți? Cu toții îi adorăm, pur și simplu. Unii dintre noi îi evităm, din cauza uleiului care îi transformă în adevărate „bombe calorice”.

Pentru aceia care suferă că nu pot să mănânce atât de mulți cartofi prăjiți cât și-ar dori, avem o veste bună: există o rețetă care vă ajută să pregătiți cartofi prăjiți perfecți, extra crocanți și, mai ales, dietetici. Veți iubi această rețetă și nu vă veți mai sătura să o pregătiți. Asta și pentru că prepararea ei este extrem de simplă, putând să o realizeze chiar și un copil.

Așa cum am mai arătat, cartofii sunt un aliment extrem de util în diete, pentru că au puține calorii. Cartofii au un conținul bogat de apă (până la 75%), sodiu, fosfor, calciu, vitamina A, niacin, vitamina C, acid pantotenic, hidrați de carbon, magneziu, mangan, cupru, sulf, dar și cantități mici de acid malic și acid citric. Bine de știut este că 1 kg de cartofi asigură organismului 800 de kcal. În plus, combinați cu unt de arahide, se transformă într-o masă hrănitoare și apetisantă.

Ingrediente pentru rețeta de cartofi prăjiți perfecți, extra crocanți și dietetici

1 kg de cartofi

sare

1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu

3 linguri de ulei de măsline

câteva crenguțe de rozmarin

piper

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 230 de grade Celsius. Într-o oală mare, aduceți apa la fierbere. Adăugați sarea și bicarbonatul de sodiu, apoi fierbeți cartofii tăiați în prealabil la dimensiunea dorită, timp de 8 – 10 minute. Scurgeți cartofii și scuturați-i pentru a face suprafața mai aspră. Acest lucru va face o crustă crocantă mult mai bună.

Transferați-i pe o foaie de copt, întindeți-i uniform și stropiți-i cu ulei de măsline. Se condimentează cu rozmarin, sare și piper. Coaceți cartofii timp de 20 de minute, apoi scuturați-i pentru a-și schimba poziția în tavă, și coaceți-i pentru încă 30 – 40 de minute, întorcându-i încă o dată.

Sursa: Instagram