Foarte gustoasă și hrănitoare această rețetă de salată din piept de curcan cu păstăi de fasole verde. Este o salată din doar câteva ingrediente principale, dar asezonate cu un dressing special și interesant.
Ingrediente pentru salată din piept de curcan cu păstăi de fasole verde
Pentru friptură: 1/2 piept de curcan
sare și piper
fulgi de chili
ulei de floarea soarelui
zeamă de lămâie
Pentru prepararea păstăilor de fasole verde: 400 gr păstăi de fasole verde
apă
sare
puțin bicarbonat de sodiu
unt aromatizat cu pătrunjel și usturoi
Alte ingrediente: 1 ceapă albă
oțet
1 ceapă roșie
roșii cherry
fulgi de parmezan
Pentru dressing: ulei de floarea soarelui
ulei de măsline
muștar de Dijon
pastă desusan
sare și piper
fulgi de chili
Mod de preparare
Chiar dacă trebuie să pregătim separat ingredientele pentru salată, rezultatul final merită tot efortul. Salata iese gustoasă și consistentă, poate ține loc d orice masă.
Preparare friptură din piept de curcan. Mai întâi se face o marinadă din puțin ulei de măsline amestecat cu ulei de floarea soarelui, sare, piper, fulgi de chili, puțin muștar și foarte puțin tahini. Cu această marinadă se acoperă carnea de curcan și se lasă la rece cel puțin o oră.
Se scoate carnea din marinadă, se sigilează la tigaie, apoi se acoperă și se lasă la odihnit 10-12 minute. După acest interval se continuă prepararea la cuptor, la temperatură medie, pentru 20-25 de minute.
Cum se pregătesc păstăile de fasole verde
Se pune apă cu sare la fiert și se lasă să atingă punctul de fierbere. Se adaugă puțin bicarbonat de sodiu, apoi păstăile de fasole verde. Se fierb 6-8 minute, astfel încât să rămână crocante. Apoi se scot în apă foarte rece. Bicarbonatul și apa foarte rece de la final au rolul de a păstra culoarea verde a păstăilor. Se scurg păstăile din apă și se trag ușor la tigaie în unt aromatizat cu pătrunjel verde și usturoi.
Ceapa albă se curăță, se toacă în fâșii și se fierbe pentru câteva minut în apă cu oțet și sare. Ceapa roșie se toacă tot în fâșii si se pune în apă rece pentru a se păstra crocantă. Roșiile cherry se feliază în jumătăți și se trag foarte ușor la tigaie în unt aromatizat cu pătrunjel și usturoi. Separat, se amestecă într-un bol muștarul cu pasta de susan, apoi se adaugă, treptat, ulei, zeamă de lămâie, sare, piper și chili. Opțional se mai poate adăuha puțină miere.
Când toate aceste preparate sunt gata, se asamlează salata. Friptura de curcan se taie în fâșii, sau în felii subțiri și se amestecă cu păstăile de fasole verde și roșiile cherry. Se adaugă și câțiva fulgi de parmezan și ceapa roșie scursă, apoi se glazurează ingredientele cu deliciosul dressing.
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook